Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rhonny Nilsson blir fotbollstränare på gymnasiet

/

Härjedalens gymnasium har gjort klart med den meriterade tränaren Rhonny Nilsson som ledare för sin nya fotbollssatsning. Rhonny har bland annat spelat åtta säsonger i Allsvenskan med Brage och han har en gedigen tränarutbildning.

Annons

– Vi är väldigt nöjda med att Rhonny Nilsson vill arbeta hos oss. Det har varit väldigt många sökande och konkurrensen var hård, berättar rektor Jonas Albonius.

Fotollsträningen på gymnasiet läggs under elevernas fria val och det innebär två träningstillfällen i veckan för de som väljer den inriktningen.

– I planerna ingår även ett träningstillfälle före eller efter skoltid varje vecka, säger Albonius och berättar att det finns ett intresse redan till hösten och att det även finns möjlighet för de som är intresserade att komma med fortfarande.

Rhonny Nilsson arbetar i dag uppe i Östersund och han har ett tränaruppdrag för Ope IF i division tre. Detta uppdrag kommer han att fullfölja trots att arbetet på skolan i Härjedalen inleds redan 1 augusti.

– Jag kommer att pendla under höstsäsongen, berättar Rhonny.

Att jobba heltid med fotboll på hemmaplan i Sveg är en möjlighet som Rhonny Nilsson är mycket tacksam över.

– Och att få vara med och bygga upp någonting från grunden blir spännande.

Det enda bekymret Rhonny Nilsson ser är de minst sagt usla träningsförhållandena som finns.

– Härjedalen är enda landskapet utan konstgräsplan. Till och med Hälsingland har sprungit ifrån oss med flera konstgräsplaner och nu senast fotbollstältet i Ljusdal.

– Men fotbollsprofilen inom skolan gör ändå att våra ungdomar nu slipper åka väldigt långt för att gå ett fotbollsgymnasium. Jag har ju varit med och sett vad som krävs för att utveckla individer och det ska bli intressant att ge härjedalsungdomarna en möjlighet, säger Rhonny Nilsson som tror att det här på sikt kommer att utveckla härjedalsfotbollen.

Även elever på högstadiet kommer att få stifta bekantskap med Rhonny Nilsson eftersom uppdraget även täcker att vara fotbollstränare under elevens val på skolorna i Funäsdalen, Hede och Sveg.

Förutom åren i Brage så har Rhonny bland annat spelat i Allnorskan fem år med Sogndal, han har tränat Valdres i norska division ett, han har även fört upp Ope, Berg och Ytterhogdal från fyran till trean som tränare. Innan uppdraget i Ope arbetade han med ungdomsakademin inom ÖFK.

Annons