Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda Korset 100 år i Sveg

/

Svegs rödakorskrets fyller 100 år i år. Detta firades under tisdagen med kaffe och tårta på Kupan, butiken som Röda Korset driver.

Annons

– Det har kommit jättemånga besökare och det är vi så glada över. Det brukar vara ganska bra fart här men i dag har det verkligen varit folkigt, berättar Inger Strand, kassör för Röda Korset Sveg.

Kassör som hon är noterade Inger förstås att även försäljningen slog rekord.

– Många har tagit sig tid och tittat på vad vi säljer. Inte minst alla nyanlända brukar hitta bra saker här, säger Strand.

I dagsläget har Röda Korset närmare 150 medlemmar i Svegskretsen. Förutom Kupanverksamheten så drar kretsen in pengar på lite andra aktiviteter.

– I snitt brukar vi kunna skänka 200 000 kronor per år till olika hjälpprojekt, berättar Britt Fohlin, tidigare ordförande i kretsen.

Sedan 1916 har Röda Korsets verksamhet i Sveg rullat på utan större besvär, ett par damer nämns dock för en insats som räddande änglar när det varit svårt att hålla verksamheten i gång.

– Många har arbetat i kretsen men Agda Roos och Hilma Danielsson måste nämnas, säger Fohlin.

Framför allt är det arbetet med att hitta en styrelse som är svårt.

– Det är inga problem att få frivilliga insatser annars men det är värre att hitta någon som vill sitta i styrelsen, säger Britt Fohlin.

Under jubileumsdagen passade Röda Korset även på att sälja lotter, ordna tipspromenad och dessutom så kunde alla barn pröva lyckan i fiskdammen som satts upp.

Annons