Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger i premiären för Sveg

Svegs hockeyherrar gjorde en stark insats i årets säsongspremiär. Seger borta mot gamla storlaget IFK Ore med 6-3 lovar gott.

Annons

Årets premiär i hockeytrean gick som smort för Sveg. Laget gjorde en rivstart mot Ore och tog kommandot direkt i matchen vilket också gav ett måmässigt övertag redan i första perioden.

– Vi gör en riktigt bra insats och i spelet fem mot fem är det inget snack om att vi är det bättre laget, då trycker vi tillbaka Ore, säger tränaren Jörgen Paalanen nöjt.

Att det gick bra överraskar inte Paalanen som tycker sig ha sett en nytändning jämfört med hur träningssäsongen inleddes då han var orolig.

– Nu är det 20 spelare på träningarna och bra fart. Kanske beror det på att vi nu har två nya slovaker som kryddar truppen, säger Paalanen.

Nu var inte slovakerna spelklara mot Ore men Jörgen Paalanen hoppas på att de ska kunna spela i hemmamatchen mot Smedjebacken på fredag.

– Det är en del papper som ska skrivas under och skickas mellan ländernas förbund. Det är sagt att det ska ta ungefär en vecka och då borde det kunna bli klart, säger Paalanen.

Sveg vann seriepremiären mot IFK Ore. På fredag väntar Smedjebacken hemma.

IFK Ore - Svegs IK 3-6 (1-2, 1-2, 1-2)

0-1 Jonas Edén (Johan Olofsson, Anton Högström) 0-2 Simon Nilsson (Niklas Schwartz, Anton Högström) 1-3 Simon Nilsson (Niklas Schwartz) 2-4 Mattias Bergström 3-5 Daniel Andersson (Mattias Bergström, Alexander Woxlin)3-6 Niclas Schwartz (Simon Nilsson)

Skott: 46-46 (8-15, 21-17, 17-14)

Annons