Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFU anser att bidragsansökan är motiverad - hoppas att politiker går emot tjänstemannaförslag

Kommunchefen Gunnel Gyllander föreslår avslag på Svegs företagar- och utvecklingsgrupp (SFU) och Destination Svegs bidragsansökan om 50 000 kronor för att utveckla trafiken till och från flygplatsen i Sveg. SFU står dock på sig.
– Vi söker pengar som skall utveckla ägarens anläggning, i detta fall Härjedalens kommun. Syftet är att effektivisera och förtydliga kommunikationen för ökad lönsamhet, säger Per Roslund, styrelsemedlem i SFU.

Annons

Gunnel Gyllander motiverade avslagsförslaget på ansökan med att det som söks pengar till redan ingår i Destination Svegs ram.

– Destination Sveg har inget budgeterat eller sanktionerat från tillväxtverket i projektet för att utveckla flygplatsen. Destinationen verkar inom områden de ska för att klara de målsättningar som finns i projektet, bland annat att paketera reseanledningar, skapa och lyfta evenemang, att driva folk till Svegsbygden och Härjedalen, säger Per Roslund och tillägger att den som läser beslut om projektstödet till Destination Sveg kan se detta.

SFU, som består av 80 företag i Svegsbygden med tillsammans drygt 700 anställda, har ett stort intresse i att verkasamheten på flygplatsen fungerar bra och att den utvecklas för att skapa tillgänglighet och tillväxt.

– Därför erbjuder SFU och Destination Sveg att sätta ramarna för en enklare separat projektering, där en tydlig del är en handlingsplan för främst kommunikation och marknadsföring. Resursförstärkningen innebär att SFU ansvarar att hitta rätt person som bistår med timmar i utförande av handlingsplan i samråd mellan främst SFU, Destination Sveg och Härjedalen Sveg Airport.

Per Roslund anser att Gunnel Gyllander inte har satt sig in i ärendet tillräckligt.

– Vi har haft några möten med kommunalrådet Anders Häggkvist, under dessa har vi fört en dialog om marknadsföring och handlingsplan för att flygplatsen ska utvecklas. På dessa möten har inte Gunnel Gyllander deltagit, som jag ser det så har kommunchefen inte förstått helheten eller så har hon blivit internt felinformerad, menar Per Roslund.

Per Roslund, styrelseledamot i SFU, anser att kommunchefen Gunnel Gyllander avslår gruppens bidragsansökan på felaktiga grunder.

Annons