Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siktar mot himlen - Marcus kör freestyleshow

Ljudet från en snöskoter hörs över hela Sveg på fredagen. Marcus Ohlsson tränar inför sin freestyleshow. På lördag kör han tre uppvisningar på den uppbyggda stadioncross banan i Sveg.

Annons

Flickvännen Elin Landström fungerar som moraliskt stöd och kommer också att hjälpa till under showen på lördag.

Marcus Ohlsson, 20 år, är igång med träningen från förmiddagen. Solen skiner och det är bara några få minusgrader men det är väldigt blåsigt.

– Jag har svårt att utföra mina trick i denna blåst, vi håller tummarna på att det är vindstilla imorgon. Dessutom har aldrig kört i mörker förut så ska bli spännande att testa, säger han.

I mitten av stadioncross banan står rampen som han hoppar från, den är cirka tre meter hög och hoppet han utför är 21 meter långt. Innan rampen har de bundit ihop en lång remsa av gamla skotermattor som fungerar som grepp för skotern. För att kunna hoppa och göra sina trick har han bytt fjädringar, fixat om sitsen och monterat fast flip levers, som behövs i vissa trick, på styret.

Förra säsongen kunde han bara utföra två stycken trick och hade tänkt sluta hoppa ramp. Men så kom vintern igen och där med också lusten för att hoppa.

– Jag tänkte att jag skulle testa lite nya trick denna säsong och plötsligt har jag nu lär mig ett tiotal nya trick. Det går ju i rätt riktning, säger Marcus Ohlsson.

Marcus Ohlsson tränar inför sin freestyleshow på lördag i Sveg.

Detta är Marcus Ohlssons andra freestyleshow inför publik. Han har testat på en bakåtvolt med skotern ett par gånger förut men det har ännu inte riktigt lyckats.

Ett trick han kommer göra är superman, som är ett av de första tricken han lärde sig och som han känner sig trygg med.

– Jag vill ge publiken en bra show, vi hoppas på en kanondag, säger Marcus Ohlsson.

Se kortfilmen från när Marcus tränar: