Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolköket på Södra i Sveg stängs

Efter en inspektion av skolköken i kommunen har det på flera ställen visat sig finnas brister. Värst är det i Sveg, på Södra skolan, där bespisningen stängs efter lovet.

Annons

Under en stor genomgång av köken på skolorna i Härjedalen så har det visat sig att det finns brister på många ställen. Exakt vad som är fel är det svårt att få information om men kostchefen Klaus Dudenhöfer påpekar att det är lokalerna som är eftersatta i underhåll.

– Maten är det inget fel på men lokalerna har brister vilket kommit fram i besiktningen, säger Klaus Dudenhöfer som hänvisar till sina chefer för mer information.

Mest akut verkar läget vara i Sveg där matsalarna på såväl Norra som Södra skolan ska åtgärdas omgående. Enligt uppgift ska problemen på Norra kunna åtgärdas under höstlovet medan det är värre på Södra där eleverna från och med måndagen efter höstlovet kommer att få gå till restaurangen på Folkets Hus som då blir temporärt skolkök under tiden problemen på Södra åtgärdas.

Dudenhöfer påpekar att det inte finns någon anledning till oro för elevernas hälsa men bristerna är så allvarliga att de ändå måste åtgärdas omgående. Att vänta till kommande sommarlov är inget alternativ.

Miljö- och byggchefen, Irene Kolare, vill inte kommentera ärendet och hon lämnar inte ut besiktningsprotokollen med hänvisning till att det är arbetsmaterial.

Kommunchefen Gunnel Gyllander är på semester och TH har inte kunnat nå henne på telefon och hon har ej ringt upp.

Kommunalrådet Anders Häggkvist (C) bekräftar problemen och medger att det finns en rad brister.

– Men vi har inte fått detaljerna. Det jag kan säga är bara att det givetvis ska åtgärdas på såväl kort som lång sikt, påpekar Anders Häggkvist som räknade med att få en ordentlig redovisning om några dagar.

Södra skolans matsal stängs efter en undersökning. Eleverna får gå till Folkets Hus för att äta efter höstlovet.

Annons