Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog sin mor, får två månaders fängelse

/
  • En man döms till två månaders fängelse för att ha slagit sin mor i ansiktet med knuten näve.

En man i 50-årsåldern döms till två månaders fängelse för misshandel efter att han slagit sin mor i ansiktet med knuten näve.

Annons

Det var i mars 2016 som en man i medelåldern, hemmahörande i en ort i Härjedalen, slog sin mor med knytnäven i ansiktet och han slog även henne med en pet-flaska eller liknande tillhygge i nacken, enligt åklagaren.

Som bevis finns vittnesuppgifter från polis och ambulans som kallades till platsen av mamman innan händelsen då hon var orolig för att hennes vuxne son svimmat. Ambulanspersonalen möttes av både modern och sonen när de kom till platsen. Samtidigt meddelade SOS att även sonen ringt och uppgett att han hade amfetamin, en revolver och en stilett. Räddningspersonalen ropade in kvinnan i bilen och tog hand om henne, hon var skärrad och uppgav att sonen slagit henne.

När polis kom till fastigheten kom den åtalade emot dem med en stilett i handen. Eftersom han vägrade att släppa denna sprayade polisen honom och belade honom med handfängsel.

I ett samtal på plats med kvinnan berättade hon för polisen att när sonen vaknade blev han arg och slog henne med knuten näve över tinningen. Kvinnan visade var hon hade ont och polismannen kunde se att hon hade en rodnad där.

Mannen förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret och dömdes senast i december 2015 för misshandel med en påföljd av två månaders fängelse. Även tidigare har han dömts för våldsbrott och skyddstillsyn anses inte tillräckligt för att förhindra återfall i brott. Även om misshandeln inte medfört några allvarliga skador är det fråga om våld mot en äldre närstående person i hemmet och gärningens straffvärde uppgår med beaktande av detta till fängelse två månader, bedömer tingsrätten.

Annons