Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spänningsroman med fokus på det psykologiska

/
  • – Jag försöker peta i det psykologiska, jag vill se hur människor reagerar i olika situationer. Jasna är en spänningsroman men även ett psykologiskt drama, säger Micael Lindberg i Linsell.
  • – Jag har jobbat stenhårt med Jasna och jag är nervös för mottagandet, säger Svegsbördige Micael Lindberg, som numera bor i Linsell.

På onsdag ger Micael Lindberg i Linsell ut sin andra bok. Den signeras av författaren på biblioteket i Sveg på onsdag. Jasna är en psykologisk spänningsroman och en roadmovie med en anhalt i Sveg.

Annons

Svegsbördige Micael Lindbergs bok Jasna har flera beröringspunkter med Sveg. Caj Källmalm har fotat och designat omslaget. Kvinnan på bokens framsida är Mimmi Stålhandske. Båda bor i Sveg.

Jasna är en roadmovie. Under resan hamnar huvudpersonerna på Statoil i Sveg. Där händer det något, vad vill inte Micael Lindberg avslöja.

Boken är en spänningsroman fylld av relationer. Med Jasna vill Micael Lindberg få fram något annorlunda och dyka in i människornas djupare psykologiska vindlingar.

– Jag försöker peta i det psykologiska, jag vill se hur människor reagerar i olika situationer. Boken är en spänningsroman men även ett psykologiskt drama, säger Micael Lindberg.

Huvudpersonen är den udda polisen Tore Jönsson.

– Han är en person som det är lätt att tycka om. Han har svårt för att umgås med kvinnor och jag låter honom åskådliggöra hur pinsam man kan känna sig inför det motsatta könet.

Det tog Micael Lindberg ett halvår att skriva Jasna. Då bodde han i Offerdal. Sedan ett år tillbaka bor han i Linsell och boken är redigerad där.

Han håller den nytryckta boken i sin hand och känner sig nöjd.

– Det är en glädje när den är tryckt och klar. Ett stort arbete är över – och ett nytt börjar om; att sälja den.

På onsdag den 27 april klockan 18 signerar Micael Lindberg sin nya bok på biblioteket i Sveg.

– Jag har jobbat stenhårt med Jasna och jag är nervös för mottagandet, säger Micael Lindberg.

Han har tidigare gett ut boken En annan verklighet. Nu har han bytt förlag och ger ut på Visto. I höst finns Micael Lindberg på bokmässan i Göteborg med Jasna, inbjuden av förlaget. 

Han går och ruvar på fler idéer till böcker.

– Det blir en uppföljare med polisen Tore Jönsson i huvudrollen. Jag har också en annan bok som är halvklar men den har jag lagt på hyllan ett tag, jag behöver ta fram mer fakta.

Annons