Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statsministern svarar på frågor i Sveg - om man lämnat in dem i förväg

Vid onsdagskvällens öppna möte Sveg kommer statsminister Stefan Löfvén att svara på frågor från allmänheten, förutsatt att de lämnats in skriftligen.
– Vi hoppas på mycket folk och många frågor, säger Solveig Haugen, ordförande för Socialdemokraterna i Härjedalen.

Annons

Skriftliga frågor är det som gäller när statsministern kommer till Sveg och har öppet möte på Folkets hus på onsdagskvällen.

Mötet startar 18:15 på onsdagskvällen (idag) och statsminister Stefan Löfvén kommer att hålla ett anförande på Folkets hus i Sveg. Det blir också en frågestund, men de som vill ställa frågor till statsministern måste lämna in sina frågor skriftligen i samband med mötet.

– Jag och Anna-Caren Sätherberg (socialdemokratisk riksdagsledamot från Jämtland) kommer att läsa upp frågorna, säger Solveig Haugen.

Vad händer om någon i publiken ändå vill prata och ställa frågor direkt?

– Jag vet faktiskt inte riktigt. Det kanske går att ställa någon följdfråga eller så.

Solveig Haugen tror själv att en viktig fråga som kanske kommer upp är situationen för landets pensionärer.

– Att pensioner ska ha samma skatt och inte betala mer än löntagare, det är en fråga som jag vet har diskuterats en hel del. Och det här med fattigpensionärer, och att kvinnor har lägre pensioner än män - många som jag pratat med vill att det ska bli bättre för pensionärerna, säger hon.

Något mer?

– Arbetstillfällen är av största vikt för utveckllingen i Härjedalen. Fler arbetstillfällen gör att fler kan flytta in hit och i sin tur bidra till samhällsutveckling, och ännu fler som vill flytta in. Det blir en uppåtgående spiral. Det är säkert också en fråga som kommer upp.

Statsminister Stefan Löfven kommer inte att ha någon träff med den borgerliga kommunledningen i Härjedalen. Däremot får socialdemokraterna i Härjedalen lite egentid med statsministern.

– Vi ska ju samlas lite innan, då blir det säkert lite tid att prata. Det här är ett partiarrangemang, det är socialdemokraterna som bjudit in honom, säger Solveig Haugen.

Annons