Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för transport

När Härjedalens gymnasium visade upp sig för kommunens niondeklassare var det transportprogrammet som inspirerade mest.

Annons

Transportprogrammet är nystartat på Härjedalens gymnasium och intresset för att utbilda sig där är stort. Under skolans traditionella besöksdag så visade alla de program som finns upp sig och det var ett par nyheter som kan komma att lyfta skolan.

Fotbollsinrikningen som TH berättat om tidigare är ett tillval som kan göra att det väger över till Härjedalen gymnasiums fördel när eleverna ska välja program.

Bland programmen är transport nytt. De slog på stort under dagen och ställde upp en rad maffiga fordon som eleverna fick bekanta sig med.

– Vi har drygt 20 elever här som uttalat ett intresse för vårt program. Sen är ju många fler nyfikna, säger Gun-Christin Storensten, trafiklärare, som är väldigt nöjd med den respons som givits från eleverna.

Trafikläraren Gun-Christin Storensten var mycket nöjd med informationsdagen.

Även övriga program visade upp vad som kunde erbjudas och något som av tradition är starkt rotat på Härjedalens gymnasium är UF-företagandet där många elever genom åren har blivit prisade för såväl uppfinningar som tjänster. Prischeckarna finns vackert uppsatta och de är många.

– Vi är duktiga i hela länet på att driva bra UF-företag, påpekade Sara Larsson som fanns på plats från Ung Företagsamhet.

Transportprogrammet visade muskler med tunga fordon

Annons