Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg förlorade mot Skedvi-Säter i ishockey

/

Strax innan jul var det dags för Svegs IK att bjuda på julspel i ishallen. Skedvi/Säter IF B stod för motståndet och det delades ut julkappar både från Svegs spelare och från domaren till Skedvis lag. På isen tycktes det dock som att spelarna tagit julledig redan innan match och publiken som kommit för att se på fick inte se den bästa av föreställningar.

Annons

Den första perioden bjöd bara på ett mål. Det var bortalaget som fick det tidigt i perioden. Sveg tog sedan över perioden och hade ett klart övertag men hade väldigt svårt att skapa riktigt vassa målchanser och det var egentligen Skedvi/Säter som var närmare ett andra mål än Sveg var en kvittering; Sveg var väldigt generösa med att släppa till kontringar och hade stundtals ganska snurrigt försvarsspel.

I andra perioden tog Skedvi/Säter kommandot och mer eller mindre dominerade första halvan av perioden, ända tills de fick ett powerplay vilket tände Svegsspelarna som skapade mer i Skedvi/Säters numerära överläge än de gjort dittills i perioden.

Det dröjde sedan inte länge förrän Sveg kvitterade genom Thomas Proos och då tog Sveg över än mer och när Sveg sedan fick spela powerplay för första gången i matchen gjorde de också mål. Trodde vi som tittade och Svegsspelarna men inte domaren som dömde bort målet för spark.

Kort efter Svegs bortdömda mål tog istället Skedvi/Säter ledningen på nytt och när sedan Niklas Schwartz, som fick sitt mål bortdömt tidigare, drog på sig en klantig utvisning kunde Skedvi/Säter göra sitt tredje mål och ta med sig ett tvåmålsöverläge till pausen trots att Sveg tryckte på lite mot slutet av perioden.

Tredje perioden inledde Sveg med spel i numerärt överläge men kunde inte göra mål, istället bjöd de strax efter att Skedvi/Säter blivit fulltaliga på ett läge som gästerna inte kunde missa. Nu behövde Sveg ett julmirakel för att vända sitt underläge och Thomas Proos gjorde sitt för att försöka åstadkomma ett sådant med sitt andra mål i matchen.

En stund senare var det dags för domaren att göra att det krävdes ett ännu större mirakel genom att skänka Skedvi/Säter en julklapp i form av en uppenbart felaktig utvisning på Svegs Simon Nilsson. Den julklappen drog Skedvi/Säter stor nytta av och ökade ledningen till 2-5 och det såg riktigt mörkt ut för Sveg,

Sveg repade dock mod och Niklas Schwartz kunde till slut få sitt mål när han gjorde det lite mer spännande genom att slå in 3-5 och lite senare kunde Tobias Nilsson slå in 4-5 efter ett bra powerplayspel från Svegs sida.

I slutänden saknade dock Sveg den där sista spetsen och slog bort väldigt mycket passningar vilket gjorde att de inte riktigt skapade något tryck mot Skedvi/Säters mål i slutminuterna. 4-5 var ändå ett ganska rättvist resultat även om oavgjort hade varit mer rättvist med tanke på att båda lagen spelade ungefär lika dåligt. Skedvi/Säter vann skotten med 28-29.

Annons