Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg förlorade och ramlar ur division 1

/
  • Målvakten Elin Hellström räddade den här pucken. Men släppte in fem andra. Hon är en av dem som vill fortsätta nästa säsong och ta tillbaka laget till ettan.
  • Amilia Zackrisson i Sveg gjorde matchens första mål. Men sedan var det Skärplinge som stod för målgörandet.
  • Tränare Tommy Svensson säger nu att han kliver av uppdraget.

Det krävdes seger för att ha chansen att hänga kvar i division 1 för Svegs hockeydamer. Det blev i stället en klar förlust.
– Vi får stryk mot ett bra lag, säger tränare Tommy Svensson, som nu aviserar att han lämnar sitt uppdrag.

Annons

Sveg förlorade lördagkvällens match mot Skärplinge med 1-5. Upplänningarna, som gått obesegrade genom division 2, kom till Sveg med fullt lag och en stor och livlig supporterskara som säkert också bidrog till segern.

– Vi möter ett bra lag som åker mycket skridskor och levererar mycket puck. Vi kan bättre. Och då tycker jag ändå att vi var bättre nu än när vi spelade första kvalmatchen borta mot Skärplinge. Då vek vi ner oss, säger Tommy Svensson.

Förlust alltså i båda kvalmatcherna för Svegs IK:s damer. Nu väntar spel i division 2 nästa säsong. Utan Tommy Svensson som tränare.

– Jag kliver av. Jag har kört nu i fem år och det behövs en annan röst, säger han.

I veckan samlas spelarna för möte. Frågan är hur många som vill fortsätta spela hockey i en redan tunn trupp? Under säsongen har det varit svårt att få ihop fullt lag till matcherna. Men Tommy Svensson tror att viljan finns och ser förhoppningsfullt på lagets framtid.

– Jag tror nog att de flesta vill fortsätta. Vi har ju Elly och Madicken (Elly Trygg och Madicken Wallin, två av lagets yngre spelare i 13-årsåldern) samt tre, fyra stycken till som är med på träningarna men som är lite unga än. Det kan nog var bra att få ett år i division 2 och spela in sig, och även få vinna några matcher, säger Tommy Svensson.

Annons