Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveg kämpade ner Örebro

Det blev uddamålsseger igen för Svegs hockeydamer när de tog emot Örebro hemma på söndagseftermiddagen. En tuff match som Sveg till slut vann med 2-1.

Annons

Anna Göras kämpar om pucken. Ett mål blev det för henne.

– En riktig kämpaseger. Det stärker laget, visar att vi kan kriga som ett lag hela tiden, säger tränare Ola Persson.

Svegs damer kom till match med dubbla segrar från förra helgen i bagaget och en andraplats i tabellen. Motståndet, HUF Örebro, ligger sist med fyra förluster av fyra möjliga. En lätt match på pappret, men inte i praktiken.

– Det var en tuff match, helt klart. Örebro är ett lag som har en motivation att spela en bra hockey, så är det, säger Ola Persson.

Kvicka Madicken Wallin var ständigt farlig framför bortamålvakten och ett mål blev det under matchen.

Sveg gick ifrån till 2-0 efter två perioder. I sista gick hemmalaget ner på två femmor för att försöka få upp tempot, men det blev istället tvärtom.

– Det får vi ta med oss, att går man ner på folk så måste man fortsätta hålla uppe tempot, kanske byta oftare. Där har vi ledare något att lära också, säger Ola Persson.

Istället blev det Örebro som gjorde matchens sista mål, reducering till 2-1 efter en trasslig situation framför hemmamålvakten. Sveg höll sin ledning och även om bortalaget hade några chanser var det svegsdamerna som var de bättre på isen. Örebro tog ut målvakten i matchens slutminut men lyckades inte skapa några vassa lägen för kvittering.

Nästa lördag väntar Falun, även det på hemmaplan för Sveg.

– Vi tar med oss kämpainsatsen och att vi verkligen vunnit med hela laget. Det är inte bara några enskilda spelare som gjort det, säger Ola Persson.

Laget tackar publiken efter matchen.

Matchfakta

Sveg - Örebro 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Mål Sveg: 1-0 Madicken Wallin, 2-0 Anna Göras

Skott: 43 - 21

Utvisningar: Sveg 2*2

Domare: Niklas Quarnå

Publik: 85

Annons