Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs damer förlorade sista seriematchen - nu väntar kval mot Skärplinge

/
  • Tommy Svensson, tränare för Svegs hockeys damlag. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Med endast åtta spelare på isen hade Svegsdamerna en tuff uppgift i avslutande seriematchen mot Västerås i division ett hockeyn. En uppgift som de utförde med bravur enligt tränare Tommy Svensson.
– Jag har nog aldrig varit så stolt som tränare, säger han.

Annons

Sjukdom och skador ställde till det för laget som ändå bestämde sig för att åka och spela matchen med sju utespelare och en målvakt. Matchen slutade 5-2 till Västerås. Ett resultat som tränaren, med tanke på omständigheterna, ändå var mycket nöjd med.

– De gjorde en fantastisk insats. Vi fick faktiskt stående ovationer efter matchen och ledarna för Västerås var imponerade över att vi orkade. Vi hade fler chanser att göra mål men deras målvakt var duktig, säger Tommy Svensson.

Laget tappade två av sina tongivande spelare inför säsongen, Elsa Svensson och Karin Åström, och totalt har det blivit en poäng på seriens 20 matcher.

– Vi har haft flera uddamålsförluster, matcher som vi vann förra säsongen. Visst märks det att vi tappat de spelarna och vi har inte kunnat fylla på med äldre spelare. Men vi har gjort många bra matcher och haft lite oflyt.

Nu måste Sveg kvala för att behålla sin plats i division 1. Motståndarna är SHK Hockey från Skärplinge utanför Tierp, ett lag som vunnit nästan alla sina matcher i hockeytvåan och vill ta steget upp. Första matchen blir borta den 27 februari, andra matchen hemma den 5 mars. Om det står oavgjort efter två matcher blir det fem minuters förlängning direkt efter andra matchen. Om det inte avgörs då blir det straffar.

– Vi har två veckor på oss att få ordning lite skador och annat. Spelar vi som vi gjorde mot Västerås kommer det att gå bra, säger Tommy Svensson.

Med tanke på den här säsongen och hur det gått, vore det inte bättre att spela i division 2?

– Oavsett hur kvalet går så får vi ta en diskussion hur vi ska göra nästa säsong och om vilken serie vi ska spela i. Det gjorde vi efter förra säsongen också. Men nu ligger fokus på kvalet och vinner vi där kan vi välja själva, säger Tommy Svensson.

Annons