Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje uddamålförlusten för starkt kämpande Sveg

/
  • Amilia Zackrisson i en fin inbrytning mot Västerås mål, men den här gången blev det inte mål.
  • En av Svegsdamerna fick hämtas av ambulans efter att ha fått en smäll och farit rakt in i sargen med huvudet före. Hon kunde resa sig och stå upp när ambulansen väl kom på plats.
  • Tränare Tommy Svensson driver på sitt lag.

Ett starkt kämpande Sveg fick se sig slaget mot Västerås med 3-2 hemma på lördagen. Laget skapade flera fina målchanser men hade problem med avsluten.
– Vi saknar lite kyla, säger tränare Tommy Svensson.

Annons

– Det här var en riktigt tung förlust. Det är tredje matchen vi förlorar nu med uddamålet och det är verkligen inte något rättvist resultat, säger han direkt efter matchen, när Svegsdamerna går av planen med djupt hängande huvuden.

Två två-minuters utvisningar i slutet av sista perioden gjorde att Sveg fick spela tre mot fem med bara några minuter kvar. Innan dess hade laget bitvis en hyfsad press mot Västeråskassen, med flera fina inbrytningar mot mål och bud på kvittering. Men förtvivlat svårt att få till några riktiga avslut.

– Vi blir stressade när vi får hålla pucken länge och har svårt med kylan i de avgörande lägena. Nu har nu ändå gjort tre bra matcher på rad, någon av dem borde vi ha vunnit, säger Tommy Svensson.

Annars var det en match mellan två ganska jämna lag. Västerås gick runt på tre hela femmor och visst märktes det att orken tröt ibland hos Svegsspelarna som var färre. Bitvis bet sig Västerås fast i sin anfallszon och Sveg hade svårt att komma loss. Men Svegsdamerna kämpade sig hela tiden tillbaka in i matchen.

– Förra året slog vi Västerås. Visst märks det att vi tappat några tongivande spelare och när de andra lagen kan fylla på med spelare från riksserien så får vi ta in de födda 02. Men de tjejer som är med gör det fantastiskt bra, säger Tommy Svensson.

En av trettonåringarna är Elly Trygg som blev liggande på isen efter en tripping som fullföljdes av en Västeråspelare i början av andra perioden. Elly Trygg for med huvudet först rakt in i sargen. Hon klagade på ryggsmärtor och blev kvar på isen till ambulanspersonal anlände. Då kunde hon ställa sig upp men togs ändå vidare för sjukvård, oklart i nuläget med vilka skador. Smällen resulterade i två minuter för Västeråsspelaren.

– Hade jag dömt hade det åtminstone varit fem minuters utvisning. Visst, det var en situation och det var lite oturligt och olycklig, men det är ju just sådana där situationer som man vill få bort från hockeyn, säger Tommy Svensson.

Återstår att se om Sveg kan ta revansch på Västerås, returmötet är redan på söndag (i morgon) 12:00.

Annons