Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två chefstjänstemän i Härjedalen får lämna sina uppdrag - "vill vi se en annan inriktning på ledarskapet"

På onsdagen träffades Härjedalens kommunstyrelse. Ett antal viktiga punkter skulle diskuteras, bland annat socialnämndens underskott. På mötet informerades kommunstyrelsen att Socialförvaltningens chef får lämna sina uppdrag och likaså näringslivsavdelningens chef.

Annons

Victor Ericsson, vice kommunalråd i Härjedalen

Härjedalens kommun har träffat en överenskommelse om att gå skilda vägar med två chefstjänstemän. Det informerades kommunstyrelsen om på onsdagens möte och gäller socialförvaltningens chef Denise Wallén och näringslivsavdelningens chef Thony Gustafson.

"Mot bakgrund av de utmaningar socialnämnden står inför i den närmaste framtiden - inte minst beträffande det ekonomiska läget och pågående omorganisering - vill vi se en annan inriktning på ledarskapet inom förvaltningen" säger Anders Häggkvist (C), kommunalråd enligt ett pressmeddelande och förtydligar sitt argument vid en pressträff på torsdagen.

– Båda cheferna har bra kvalitéer men med bakgrund till socialförvaltningens underskott och att vi gärna vill få in vår prägel på kommunen efter maktskiftet känner vi att det behövs bytas vissa människor, säger Anders Häggkvist men beslutet kommer även från kommunchefen Gunnel Gyllander.

Denise Wallén är en av två chefer som får avgå.

Nuvarande omsorgschef, Justin Cruseman, blir tillförordnad socialchef i väntan på ny rekryteringsprocess. Tjänsten som näringslivschef lämnas vakant tills vidare och Kommunchefen kommer ansvara för avdelningen skriver man i pressmeddelandet.

– Vi vet inte när rekryteringen av en ny chef kan påbörjas ännu men det är något vi kommer titta på med HR-avdelningen framöver. Det finns också ett förslag om ett näringslivsråd i stil med ett bolag som gör att vi inte vill tillsätta en ny näringslivschef just nu, berättar Victor Ericsson (M), kommunalråd.

Denise Wallén får 30 månadslöner i avgångsersättning, motsvarande 1,77 miljoner kronor, och Thony Gustafsson 15 månadslöner, motsvarande 780 000. På detta tillkommer saker som sociala avgifter för kommunen.

– Denise har varit anställd i kommunen i 33 år och det finns vissa standarder för avgångsersättningar som vi följt där och samma med Thony Gustafsson som varit anställd betydligt kortare, säger Victor Ericsson.

Thony Gustafson får lämna positionen som näringschef i Härjedalens kommun

Annons