Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väg i Sveg blev sjö

Korskällgatan i Sveg svämmade över både söndag och måndag när temperaturen steg mot tvåsiffrigt samtidigt som vinden låg på. Båda dagarna bildades en liten sjö rakt över vägen där flera bilar som försökte ta sig över åkte på motorstopp.

Annons

Höga temperaturer och starka vindar satte fart på snösmältningen mot slutet av helgen i Härjedalen och i början av veckan. Varmast var det på måndagen med i tvåsiffriga plusgrader på sina håll och det märktes - många drabbades av kraftigt stigande vattennivåer.

Bakom pelletsfabriken i Sveg svämmade Korskällgatan över till en mindre sjö med vatten gott och väl dryga decimetern djupt. Flera bilar som försökte köra igenom vattenmassorna fick motorstopp.

Vad det gäller Korskällgatan så är det Trafikverket som ansvarar för den vägen och entreprenören Peab som har hand om väghållningen. Både söndag och måndag fanns arbetsfordon på plats för att stävja översvämningen.

Enligt Trafikverkets pressjour är det problem med en vägtrumma som gör att vattnet inte rinner undan ordentligt. Arbete pågår med att fixa trumman, det beräknas vara klart mot slutet av veckan. På tisdagen fanns det inget vatten på vägen men då var också vädret kallare och snösmältningen hade lugnat ner sig.

Även runt intilliggande fastigheter var det mycket vatten på söndagen, bland annat vid gamla lokstallarna i Sveg, där vattnet stog upp nästan mot väggen, flera decimeter högre än normalt. Tidningen har inte fått rapporter om några större skador.

I sakta mak gick det hyfsat att ta sig över men de som gasade på lite fick lätt upp vatten i motorn. Och så tog det stopp.