Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt akvarellvernissage på Äggen

Det var trångt i Galleri Annexet på Äggen under Yvonne Ohlsson-Söderholms vernissage i söndags. Många ville se de färgstarka akvarellerna som ofta föreställer djur eller människor. I nästan tre veckor till hänger tavlorna i Annexet.

Annons

– Det är jättetrevligt att Yvonne Ohlsson-Söderholm ställer ut här. Vi är grannar i Härjesjön och jag har följt henne genom åren, säger Carina Eckerbom som besökte vernissagen.

Yvonne Ohlsson-Söderholm är född i Sveg, bor i Fagervik i Medelpadoch har stuga i Härjesjön.

– Det var Gittan Brorsson i Lillhärdal som presenterade mig för Bosse och Kerstin Yman som har Annexet, säger Yvonne Ohlsson-Söderholm.

Yvonne Ohlsson-Söderholm och Gittan Brorsson i Galleri Annexet på Äggen.

Hon berättar att teckningsläraren Kjell Lindholm i grundskolan i Bergsåker uppmuntrade hennes måleri. Hon utbildade sig till dekoratör och gick Sundsvalls konstskola.

– Och sedan blev jag förskollärare. Jag ville inte till Stockholm, så Konstfack var inte aktuellt, och det var det som gällde på den tiden.

Yvonne Ohlsson-Söderholm målar i huvudsak akvareller men även på sten och trä. Bland motiven finns Astrid Lindgren, David Bowie Karen Blixen och djur, främst hundar. Hon har gjort många illustrationer till tidningen Hundsport.

– Målandet är mitt andhål och det är djuren jag brinner mest för. Och så kan det bli någon korsett eller en klacksko då och då, säger YvonneOhlsson-Söderholm.

Många ville se Yvonne Ohlsson-Söderholms akvareller under vernissagen i söndags.

Utställningen pågår till och med söndag den 24 juli och visas onsdagar till söndagar klockan 14-18 i Galleri Annexet på Äggen.

Galleri Annexet vid Ljusnans strand var fyllt av konstintresserade under hela eftermiddagen, trots det heta vädret denna midsommarsöndag.

Annons