Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill du se som Härjedalens lucia?

Fortfarande finns chansen att nominera kandidater till Härjedalens lucia 2016.
– Det var en lärorik tid, säger förra årets lucia, Prasamsa Aryal, om luciaturnén.

Annons

Kröning i Svegs kyrka 2015, då Prasamsa Aryal kröntes till Härjedalens lucia.

Snart är det dags för Tidningen Härjedalens luciaturné. Sju luciakandidater kommer att ge sig ut i Härjedalen för att sprida ljus i decembermörkret och det hela avslutas i Svegs kyrka med en kröning av Härjedalens lucia - en obruten tradition som sträcker sig gott och väl 50 år bakåt i tiden.

– Det var en roligt tid, lärorik och inspirerande, säger Prasamsa Aryal från Sveg, som röstades fram som årets lucia i Härjedalen 2015.

Särskilt minns hon besöken på äldreboendena under luciaturnén före och efter kröningen.

– Man såg hur glada de blev. Det var nästan som att det var det bästa som hänt dem under året, det var väldigt inspirerande, säger Prasamsa Aryal.

De besöken görs även i år, liksom besök på olika julmarknader och andra tillställningar runt om i Härjedalen i slutet av november och början av december.

Gun-Lis Bergman är, precis som förra året, luciageneral och sköter om bokningar och det praktiska kring arrangemangen och Gunilla Hedin tar hand som sång och musik, i år med lite hjälp av fler förmågor runt om i Härjedalen.

Härjedalens lucia är ett samarbete mellan Tidningen Härjedalen och anhörigföreningen Mö Finns och en del av intäkterna går till att stötta föreningens arbete för de som drabbas av cancer i Härjedalen.

Flera har redan visat intresse för arrangemanget, både för att få besök av luciakandidaterna och av att nominera kandidater till årets lucia. Nomineringen är öppen veckan ut så fortsätt att skicka in förslag på vem du tycker borde vara med i år - och i slutändan ha chansen att bli årets lucia i Härjedalen 2016.

Nominerar gör du genom att skicka ett brev till vår adress, Dalagatan 1, 84232 Sveg, märk kuvertet Härjedalens lucia, eller genom att mejla in din kandidat på [email protected] Den nominerade ska vara född senast 2000.

Luciacrusing, när inte snön räcker till för häst och släde.

Prasamsa Aryal.
Annons