Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill sätta fart på Härjedalens SSU-förening

/

Josefine Persson, Sveg, är vald till ny ordförande i SSU Härjedalen. Efter två år i styrelsen tar 15-åriga Josefine över ordförandeklubban och hon siktar på att väcka liv i föreningen på allvar.

Annons

– Jag vill föra klubben framåt med min drivkraft och göra den aktiv.

Det förklarar Josefine Persson som trots sin unga ålder inte är någon novis inom politiken. Hennes föräldrar är aktiva socialdemokrater och det diskuteras en hel del politik hemmavid.

– Men jag har aktivt sökt information om vad andra partier står för så att jag kunnat skapa mig en egen bild av var jag står. Nu är jag också sosse och det valet har jag gjort själv men det sitter kanske lite i generna, säger Josefine Persson.

Inom SSU är medlemmarna välkomna i åldersspannet 13-30 år. Josefine gick med direkt hon fick chansen och valdes då också in i styrelsen. Nu känner hon sig mogen att ta ytterligare ansvar vilket det innebär i och med att hon tar över ordförandeposten.

– Det känns som att jag skulle vilja jobba med politik när jag blir vuxen. Jag tycker att det är väldigt intressant, säger Josefine Persson som framför allt brinner för att få människor att inse att alla har lika värde.

– Det gäller att visa vad man tycker och stå upp för sina åsikter, säger Josefine Persson som anser att det är på det sättet man skaffar sig trovärdighet som politiker.

På det lokala planet är hon engagerad i framför allt bostadsfrågan och som tidigare nämnts att få fler unga att intressera sig för politik så de kan vara med och påverka.

– Jag tycker att det behövs fler bostäder för unga i Härjedalen. Nu är det ju på gång i Sveg och det känns bra, säger Josefine Persson.

Annons