Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs damlag räddat

Svegs IK kommer att representeras av ett lag i damtrean i sommar. Efter att klubben tagit det dystra beslutet att dra sig ur seriespelet vaknade ett stort engagemang bland de spelare som finns och en snabb räddningsaktion blev lyckad.

Annons

– Jag vill verkligen att vi ska ha ett lag i sommar, säger Emma Jakobsson som har varit en tongivande spelare i laget under många år.

På tisdagen meddelade klubben att truppen var för liten för att kunna genomföra ett seriespel men redan på torsdagskvällen hade damerna vänt på alla stenar och fått löften från betydligt fler spelare om att de skulle ställa upp.

– Ett problem är att vi är många som inte bor i Sveg på grund av studier och arbete. Själv pluggar jag i Umeå men kommer ju att vara hemma under sommaren och sedan åker jag hem till matcherna, berättar Emma.

Under vårens träningar har majoriteten av de damer som tränat varit unga tjejer men nu finns ett 15-tal spelare som är över 16 år på listan som sedan kompletteras med de yngre.

– Jag ser fram emot att kämpa tillsammans med alla gamla och nya lagkamrater. Vi kanske inte kan ha så högt ställda förväntningar på resultat men när medelåldern är så ung så känns det ju ändå lovande inför framtiden, säger Emma Jakobsson.

Annons