Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegs Emma Thalin i J-landslaget

/

Emma Thalin från Svegs IK är uttagen till juniorlandslaget i skidor kommande säsong.

Annons

– Martina Höök ringde i tisdags och frågade om jag ville vara med, säger Emma Thalin.

Var det ett svårt beslut?

– Nej!

TH träffar Emma Thalin hemma i Sveg några dagar efter att hennes plats i juniorlandslaget i längdskidåkning blivit offentlig. Nya tränaren för juniorlandslaget, Martina Höök, presenterade laget samma dag som hon tillträdde.

– Laget är mycket intressant. Vårt stora mål denna säsongen är JVM i Rumänien. Utöver detta är ungdoms-OS i Lillehammer och juniorlandskampen två viktiga tävlingar. JVM går i slutet av februari och vi siktar på att bygga ett starkt lag till dess, säger Martina Höök i ett pressmeddelande.

Hon kommer nu att bidra med råd och hjälp i Emmas träning, även om hon själv tillsammans med tränaren Anna Mirårs står för själva upplägget. Att vara med i landslaget innebär också möjlighet att åka på flera läger, regelbundna tester, och förstås bättre förutsättningar att bli uttagen till landslagstävlingar kommande vinter.

– Man blir ju mer taggad, det är klart, även om motivationen finns där ändå, säger Emma Thalin.

Vad fick du för förklaring till att du blivit uttagen?

– De sa att de gick på resultat.

Och Emma Thalin kan se tillbaka på en säsong som var hennes bästa hittills, bland annat med två brons på JSM i Sundsvall i bagaget.

Juniorlaget som tagits ut är en blandning av åkare som var med i laget även förra säsongen men innehåller även sju nya namn. Förutom Emma är det Karin Björlinger, Vista, Rebecka Öhrn, Vilhelmina, Hugo Jakobsson och Jonas Eriksson, Falun-Borlänge, Marcus Grate, Täfteå samt länskompisen Max Novak, Offerdal.

Förutom stöttning i själva träningen så betyder en landslagsplats mycket även när det gäller sponsring och möjlighet att få tillgång till material. Det har Emma Thalin redan märkt av.

– Det är många som hört av sig och varit väldigt hjälpsamma. Och det är ju bara bra, säger Emma Thalin.

Annons