Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegssonen matchhjälte i SHL – är seriens målmässigt bäste back

/
  • Djurgårdens Marcus Högström jublar efter 4–3 målet och avgör i förlängning under lördagens SHL-match i ishockey mot Växjö på Hovet i Stockholm.

Marcus Högström slog till i förlängningen och satte avgörande 4–3 för Djurgården hemma på Hovet mot regerande mästarna Växjö.
– Jättekul att få avgöra så här i sudden hemma inför en grym publik, säger matchhjälten.

Annons

Den 26-årige Svegssonen har öppnat säsongen riktigt bra, har fått stort förtroende i Djurgården och svarat med bra spel och en hel del poäng. Förra helgen åkte han på en crosschecking av Malmökaptenen Henrik Hetta, från Strömsund och Östersunds IK, men reste sig och satte sedan avgörande 3–0-målet i tom bur.

Den här gången var det jämnare och mer dramatiskt. Växjö tog ledningen med 3–1 tidigt i tredje, men Djurgården visade stor moral och kom tillbaka.

Halvvägs in i sista perioden var Marcus Högström med och spelade fram Marcus Sörensen till 3–3. Sedan bjöd Sörensen tillbaka i förlängningen. 2.29 in i den spelade Sörensen fram Högström till 4–3 och seger.

– Jag var riktigt trött och orkade knappt ta mig framåt. Men de gick bort sig och vi kom två mot en. Jag såg att backen täckte för passning och bortre hörnet var öppet, så jag siktade blundade och sköt, säger Marcus Högström.

Det var Marcus Högströms fjärde mål för säsongen och är med det bäste back i SHL tillsammans med Garett Roe i Linköping. Högström har även tre assists och därmed sju poäng på åtta matcher.

– Det har rullat på bra här i början och blivit en del poäng, men ibland är man iskall också, så det gäller att fortsätta pumpa på nu, säger Marcus Högström, som trivs utmärkt både i laget och i huvudstaden:

– Jag har fått jättestort förtroende här i Djurgården med mycket speltid, även i powerplay, så det är jättekul och gäller att bjuda tillbaka med hårt jobb varje dag. I Stockholm trivs jag jättebra, har ju bott här länge, redan innan Djurgården, och känner mig hemmastadd här.

Är du hem till Sveg någonting då?

– Det brukar väl bli en till tre gånger per år. Det är många man vill hälsa på, även tjejens familj, så det är svårt att hinna så mycket mer, säger Marcus Högström.

Hemma i Sveg finns en stolt pappa i Lennart Högström, som gläds stort över sonens framgångar:

– Det är jätteroligt. Han ges 100-procentigt förtroende och får spela sitt spel, då får man självförtroende och spelar bra. Det är ju mycket tack vare backtränaren Stefan Nyman, som handplockade Marcus till Djurgården. Han gillade honom sedan tiden i Malmö, säger Lennart Högström som vet att vägen till framgången bjudit på en hel del slit:

– Han har aldrig haft någonting gratis i "fysen", men jobbat otroligt hårt och nu har han bland de bästa värdena i laget.

Läs mer om hockey:

Ekberg hjälte när ÖIK:s segersvit förlängdes

Tungt ras för Brunflo i slutperioden

Annons