Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk succé för damerna i sprinten i Dresden – dubbelt svenskt på pallen

Fyra svenskor tog sig ända till final i sprinttävlingarna i Dresden på lördagen. Och visst blev det succé av det hela, när Hanna Falk stod som vinnare och Maja Dahlqvist som tvåa.

Vidare från kvalet fanns sex svenskor vid sprinten i Dresden på lördagen, varpå en i varje kvartsfinalheat förutom det andra, där både Hanna Falk och Jonna Sundling tävlade.

Och visst gick det bra för svenskorna i kvarten, där både Hanna Falk, Stina Nilsson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik och Ida Ingemarsdotter vann sina respektive heat, där Maja Dahlqvist var snabbast av alla i kvartsfinalerna. Jonna Sundling var den enda svenskan som inte tog sig vidare till semifinal.

När det så var dags för semifinaler fanns tre svenskor i det första heatet i form av Stina Nilsson, Maja Dahlqvist och Hanna Falk, och två i det andra i form av Ida Ingemarsdotter och Anna Dyvik.

Och det var svenskornas dag. I det första heatet var det vitt, vitt, vitt i fältet när svenskorna alla tog sig i mål i bland de fyra främsta, där Stina Nilsson tog sig först i mål och Maja Dahlqvist gick i mål strax efter på andra plats. På tredjeplats fanns Sophie Caldwell och Hanna Falk fick nöja sig med plats fyra.

I det andra fanns Ida Ingemarsdotter och Anna Dyvik, där Ida Ingemarsdotter inte hängde med, men Anna Dyvik gjorde ett ryck i slutet och tog sig i mål på andraplats. Då den andra semifinalen gick långsammare tog sig Hanna Falk vidare på lucky loser från det första heatet, och därmed var hela fyra svenskor vidare till final.

I finalen fanns fyra svenskor, en amerikan och en schweizare. För Maja Dahlqvist och Anna Dyvik var det första sprintfinalen i världscupen, för Hanna Falk var det första gången denna säsong.

Återigen var det svenskorna som dominerade, där fyra svenskor låg främst, tills Stina Nilsson föll och därmed var helt ute.

Till slut gick Hanna Falk först i mål och strax därefter kom Maja Dahlqvist på en andra plats.

– Det här verkar passa mig bra, sa Hanna Falk till SVT efter vinsten.

Anna Dyvik och Stina Nilsson blev till slut femma och sexa, där Stina Nilsson var långt efter på grund av fallet.

För Plus-kunder: Läkaren om Halfvarssons diagnos inför OS: "Inte alls ovanligt att elitidrottare har magproblem"

För Plus-kunder: Detaljen som gav fyra VM-medaljer – nu kopierar Kalla segerreceptet