Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brian Wake efter cupäventyret: "Nöjd och stolt över spelarnas insats"

Ytterhogdal höll nollan fram till mitten av andra halvlek i söndagens avslutande gruppspelsmatch i cupen, mot Värnamo på bortaplan. Då gjorde Ellis Culum matchens enda mål.
– Jag tycker minst att vi förtjänade oavgjort i dag. Jag är väldigt nöjd och stolt över spelarna, säger Ytterhogdals tränare Brian Wake.

Annons

Den tredje matchen i cupens gruppspel slutade med en tredje förlust för Ytterhogdal, men tränaren Brian Wake är ändå stolt över sina spelare.

– Vi är så klart besvikna över att förlora alla tre matcherna, men alla grabbarna har gjort det jättebra. Vi hade bara två veckor att förbereda oss och vi har blivit bättre och bättre för varje match. Jag tycker minst att vi förtjänade oavgjort i dag.

I 70:e minuten gjorde Ellis Culum matchens enda mål. Se det här:

Som enda division 3-lag i cupen har Ytterhogdal fått tufft motstånd i tre matcher genom allsvenska Elfsborg och superttanlagen Falkenberg och Värnamo.

– Vi har många unga spelare i laget och dessa matcher är de största matcher som de har spelat någonsin. Det är duktiga lag vi möter och alla har gjort det jättebra, säger Wake, som nu närmast siktar på matchen mot Timrå borta nästa vecka.

Wake tror att erfarenheten från cupspelet kommer att betyda mycket för resten av säsongen.

– Det är jättebra för oss. I fjol hann vi knappt träna på en riktig fotbollsplan inför säsongen. Vi tränade inomhus i gympahallar. Nu har vi spelat och tränat mycket. Det hoppas jag kan hjälpa oss jättemycket.

Läs också: Hamrén imponerad av Ytterhogdal: ”Det skiljer trots allt några divisioner mellan lagen”

Annons