Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige mörkar stafettlaget

De svenska förbundskaptenerna har tagit ut laget inför damernas stafett på torsdag och Anna Haag är inte aktuell.
I övrigt väljer lagledningen att hemlighålla laget in i det sista – allt för att överraska motståndet.
– Vi känner att vi har en möjlighet att spela på det, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Annons

På torsdagen avgörs damernas stafett under VM i Falun. Den svenska lagledningen har tagit ut laget och meddelat åkarna, men väljer att inte offentliggöra vilka som åka förrän in i det sista.

– Vi kommer inte släppa det förrän 17 i eftermiddag. Anledningen är att vi känner att vi har en möjlighet att spela lite på vilka som ska åka och på vilka sträckor och det vill vi hålla för oss själva in i det längsta, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

– Det känns rätt för oss att hålla på det. Vi kan ställa upp vårt lag på ganska många olika sätt. Vi vill avvakta med att gå ut med det, fortsätter han.

Anna Haag är inte aktuell för stafetten.

– Det vi med säkerhet kan säga är att Anna Haag inte kommer vara med. Hon har slitit med sjukdom och kör inte, säger Grip.

Charlotte Kalla är däremot given, och de andra platserna slåss Sofia Bleckur, Emma Wikén, Jennie Öberg, Ida Ingemarsdotter, Maria Rydqvist och Stina Nilsson om.

– Hon kan absolut åka en förstasträcka och en andra och en sistasträcka som jag ser det. Sedan är det frågan om hon är i vårt lag, säger Rikard Grip om Nilsson.

Den svenske förbundskaptenen håller Norge som favorit, och förväntar sig att de ställer upp med Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Jacobsen och Marit Björgen i den ordningen.

– Vi har tagit ut ett lag som vi tror kan vara med och slåss om guldet, säger Rikard Grip.