Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna: Vi behöver en politik som ser hela Sverige

/
  • Thomas Johansson Nordqvist är första namn på SD:s lista till kommunalvalet.
  • Thomas Johansson Nordqvist är första namn på SD:s lista till kommunalvalet.

Thomas Johansson Nordqvist är första namn på SD:s lista till kommunalvalet.

Annons

1. Vi behöver en politik som ser hela Sverige, landsbygd som stad, gammal som ung. En politik som vågar sätta ner foten mot att Sverige splittras och dras isär.

2. Flygplatsen ska ligga i Hedlanda. Hedlanda är mer centralt, Härjedalen är i behov att ta hand om turisterna med lättare transportväg. Det är även mer centralt för boende i Härjedalen.

3. Detta skall Polisstyrelsen ta beslut om för att trygga säkerheten när det gäller allt från vardagsbrott till grov kriminalitet i Härjedalen. Då blir polisnärvaron klart större.

4. Kommun skall satsa på utbildning som passar behovet i kommun. Mer utbildning som näringslivet i kommun behöver. Eleverna behöver också vettig fritid med mer utveckling av bland annat fritidsgårdarna. Anser också att eleverna skall ges körkortsutbildning i skolan när de uppfyller kraven i läroplanen.

5. Begränsa den kostsamma invandringen till kommunen. Det skall Sverige istället satsa på ökande resurser i flyktingarnas närområde där den gör störst nytta. Detta frigör även resurser i Sverige så vi kan satsa på vård, skola och omsorg. 

6. Ett glest befolkat landskap som Härjedalen skall ha fullgod telefoni och bredbandstäckning.

7. Härjedalens kommun måste bygga fler mindre bostäder vilket saknas för att hjälpa näringslivet. Detta också för att privata byggfirmor även de skall gynnas i byggandet.

8. Vägarna är under all kritik. Jag vill att vi ska ha en bättre vägstandard. Bilarna får slita hårt på grund av dåliga vägar.

9. Var försiktig med utbyggnad av vindkraften. Förra året minskade ansökningar om utbyggnad av vindkraft i Sverige med 72%, hittills i år med 83%. Detta på grund av de låga elpriserna.

10. Varg och rovdjursfrågan ska bedrivas mer lokalt, även jaktfrågorna. Idag styrs detta genom Bryssel.

11. Utöka äldreomsorgen kraftigt. Vi har ju inom äldrevården bra läkare och övrig personal men det måste utökas med fler anställda för de springer bena av sig

12. Det finns redan en lag på detta med reglerade dagar. Det ska efterföljas så att vårdtagare ej kommer i kläm.

Annons