Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianska inför cupmötet mot Ytterhogdal: "Vi måste prioritera seriespelet"

/
  • Syrianskajubel i matchen förra hösten mot Östersunds FK – en match som till slut ledde till avancemang till allsvenskan för ÖFK. Sedan dess har det gått tungt för Syrianska i Superettan.
  • Förre ÖFK-spelaren Stefan Ilic (till vänster) spelar numera i Syrianskas tröja. Här i kamp mot ÖFK och Andrew Stadler förra året.

Syrianska FC slåss för sin existens i Superettan. Därför kommer matchen i Svenska Cupen i Ytterhogdal på onsdag i andra hand.
– Visst vill vi gå vidare i cupen, men serien är viktigare just nu och några av våra duktiga juniorer kommer att få chansen på onsdag, meddelar Syrianskas sportchef Simon Latte.

Annons

Både division 3-laget Ytterhogdal - just nu serietvåa – och Syrianska vill definitivt vinna cupmatchen. Det lag som vinner har en plats i det fortsatta gruppspelet i februari/mars – vilket om inte annat innebär tre högklassiga försäsongsmatcher mot bästa tänkbara motstånd.

Efter utklassningssegern mot division 1-laget TG i förra omgången drömmer Ytterhogdal om att få dansa mot allsvenskt motstånd.

– Vi vill förstås också dit. Men läget i Superettan gör att vi i första hand prioriterar nästa seriematch mot Dalkurd på lördag, säger Simon Latte, som i juli tillträdde som Syrianskas nye sportchef.

– Vi har gjort en del ändringar i och runt laget, och det har gett resultat i höstupptakten, konstaterar Latte som själv har förflutet som spelare i Syrianska och Djurgården.

Efter vårsäsongen låg klubben jumbo. Detta bland annat efter att tränaren Bosko Orovic sagt upp sig efter efter tio matcher.

Nu har Kleber Saarenpää tagit över som huvudtränare, och när serien vänt har Syrianska bara förlorat en av fem matcher, och hållit nollan tre gånger.

Det stora problemet har varit målskyttet. Hittills har laget på 20 matcher bara orkat med 15 mål. Men nu klättrar man alltså ändå i tabellen, och har tre lag bakom sig.

Extra skön var derbysegern mot Assyriska i söndags med 1–0.

– En underbar seger, och mycket viktig för föreningen inför fortsättningen.

Syrianska har också bantat truppen under uppehållet, för att få mer kvalitet och hårdare konkurrens på träningarna.

Så det är trots allt ett Superettanlag i form som Ytterhogdal ställs mot på onsdag.

– Vi ser ganska allvarligt och seriöst på cupspelet – men det är ändå störst fokus på Dalkurd på lördag, förklarar Simon Latte som inte har full koll på motståndarlaget i cupen.

– Jag vet att det ligger bra till i division 3 och har många engelska spelare. Det blir säkert en tuff match, men våra tränare vet mer än vad jag gör.

En av spelarna i Syrianska är förre ÖFK:aren Stefan Ilic.

Annons