Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamt från svenskarna i VC-tävling

VC-tävlingen i franska Val Thorens blev ingen glädjespridare för de svenska åkarna. Anna Holmlund var bäst med en fjärdeplats.

Annons

Den andra VC-tävlingen i vinter var en av de sämre som gjorts av de svenska åkarna på lång tid. Regerande totalsegraren på herrsidan, Victor Öhling Norberg – som låg tvåa totalt innan tävlingen – tog sig inte ens vidare från åttondelsfinalen och bäste svensk, Michael Forslund, blev sist i sin kvartsfinal.

Anna Holmlund, OS-trea i Sotji, slutade sist i damernas final medan Sandra Näslund försvann i kvartsfinalen. Holmlund låg tvåa länge i finalåket, men blev frånåkt på slutet.

Kanadensiskorna Marielle Thomson och Georgia Simmerling tog de två första platserna, med Alizee Baron, Frankrike, som trea.

Annars gick torsdagens kval riktigt bra för de blågula åkarna.

– Jag ska vara med i toppen i morgon. Punkt, säger en besviken Öhling Norberg till förbundets hemsida.

– Det blev lite velande om linjen på slutet och jag hittade inte riktigt farten inför sista hoppet, säger Anna Holmlund.

Förbundskapten Eric Iljans:

– Åkarna kan bättre, men skicross är en tuff sport och marginalerna var inte riktigt på vår sida. Åkarna har inte gjort av med så mycket energi så det blir laddhatten på i morgon med nya tävlingar.

Chans till revansch kommer redan under lördagen då det blir kval på förmiddagen och finaler efter lunch. Tävlingarna direktsänds på SVT Play.

Annons