Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anette öppnar butik i Tännäs med prylar hon gillar

/
  • – Jag vill ha butiken i Tännäs – och ingen annanstans – och bidra med det jag kan till den här fantastiska byn för att utveckla den, säger Anette Pettersson som öppnat Fjällnovan i Tännäs.
  • Fjällnovan i Fjällbyn i Tännäs.
  • Matilda Dahlgren hjälper Anette Pettersson att göra en Facebook-sida för den nya butiken i T present- och inredningsbutiken i Tännäs.

En ny butik har öppnat i Fjällbyn i Tännäs. Det är Anette Pettersson som har flyttat hit från Trosa och öppnar en present- och inredningsbutik fylld med saker hon själv gillar.

Annons

– Jag föll pladask för Tännäs. Det är en så helande miljö här och en fantastisk bygemenskap; folk umgås över generationerna och man månar om varandra, säger Anette Pettersson.

Hon flyttade till Tännäs för ett och ett halvt år sedan. Det var kärleken som tog henne hit, de 65 milen från Trosa. Nu bor hon tillsammans med Stefan i Fjällbyn, har fem meter till sin affär, som var snickeri och förråd innan Anette gjorde om den till butik.

Anette Pettersson var sjukskriven en tid och det jobb hon hade var för tungt att gå tillbaka till.

– Jag insåg att jag måste göra något annat. Jag ville inte vara sjukskriven, jag måste ha något att göra. Eftersom jag gillar presentgrejer och inredning så blev det en butik med det; och bara sådant jag själv gillar. Och jag tycker att det behövs en butik av den här typen med olika prislägen.

Namnet Fjällnovan är en kombination av Anettes barnbarn Nova, som betyder ny liten stjärna, och att butiken ligger i fjällen.

– Jag ska fylla den med saker för alla plånböcker och jag letar efter lokala saker att sälja. Det är viktigt att det är sådant jag gillar och att även ett barn kan komma med en liten slant och köpa en present till någon, säger Anette Pettersson.

Annons