Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänsten i Funäsdalen är Landsbygdens hjältar

/
  • Karin Busk och Inger Söderholm från hemtjänsten i Funäsdalen tar emot utmärkelsen Landsbygdens hjältar.
  • Otto Larsson spelar gärna för hemtjänsten.
  • Hemtjänsten i Funäsdalen får Ränningsvallens byalags utmärkelse Landsbygdens hjältar för särskilt goda insatser och stort engagemang.

Hemtjänsten i Funäsdalen får Ränningsvallens byalags utmärkelse Landsbygdens hjältar för särskilt goda insatser och stort engagemang.

Annons

Byalaget överlämnade tårtor och diplom under fredagskvällen när Inger Söderholm och Karin Busk från hemtjänsten i Funäsdalen gjorde sitt kvällsbesök hemma hos Karin och Otto Larsson i Ränningsvallen.

– Vi är glada och mycket överraskade. Vi har spekulerat hela vägen om varför vi skulle åka två stycken hit ikväll. Vi gissade på bröllop och allt möjligt som skulle kunna inträffa, säger Inger Söderholm och Karin Busk enstämmigt. Nu ska vi först äta tårta med Otto och Karin och sedan på jobbet.

Hemtjänsten i Funäsdalen får priset med motiveringen: "För er hjälpsamhet och vänlighet, för att ni gör det lilla extra, för att ni kommer varje dag oavsett väder och väglag. Tack vare er kan de som vill bo kvar hemma i byarna."

– Byalaget vill med priset Landsbygdens hjältar uppmärksamma de dagliga insatser som är viktiga för en levande landsbygd. Det är framförallt de enskilda människornas insatser och engagemang som är avgörande för att livet på landet ska fungera, säger Jan Olsson i byalaget.

Annons