Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för Nya Lärkorna när Kröket firade 50 år

/

Kören Nya Lärkorna hade sitt första framträdande i lördags. Det sammanföll med att skidanläggningen Tännäskröket firade sitt 50-årsjubileum. Festvåningen fylldes av ljuv musik, glada människor och god mat.

Annons

Kören nya Lärkorna har övat sedan i höstas på sin nya repertoar på temat mat, dryck och fest tillsammans med den nya körledaren Jenny Michanek.

– Vi har bytt inriktning och är inte längre en kyrkokör, säger Jenny Michanek.

Kören sjöng in och hjälpte till att servera de tre rätterna, ledde allsången, dansade zorba  och underhöll gästerna under hela kvällen.

Karin Wikberg är ny i kören och gick med eftersom den övar i hennes by Tännäs varje torsdag.

– Jag har aldrig uppträtt tidigare, det var premiär för mig ikväll. Det är jättekul att sjunga med Nya Lärkorna. Vi har en så positiv körledare, säger Karin Wikberg.

Maria Pettersson är platschef för skidanläggningen Tännäskröket. Anläggningen öppnade 1966 och i år är det 50-årsjubileum.

– Det här är ett litet ställe där det händer mycket. I år firar vi 50 år. Vi har byggt en större restaurang, satsar på fler stugor och liftsystemet utvecklas, säger Maria Pettersson.

Nya Lärkornas 35 medlemmar är mellan 16 och 82 år och kommer från olika byar: Vemdalen, Vemhån, Hede, Långå, Tännäs, Funäsdalen, Tänndalen, Fjällnäs, Bruksvallarna, Ramundberget och Ljungdalen.

– Under våren ordnar vi någon slags namntävling för att hitta ett nytt namn. Namnet Lärkorna är passerat efter 35 år, säger Janne Zetterlund.

Han efterlyser fler medlemmar till kören, både män och kvinnor.

 – Vi har vansinnigt roligt och trivsamt när vi tränar på torsdagarna. Vi behöver förstärkning och föryngring i framförallt herrstämmorna, säger Janne Zetterlund, ordförande för kören.

Annons