Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vedtjuv i Kröket fångad på film

/
  • – När jag hittar tjuven och pratar med honom ber han mig dra åt helvetet, säger en irriterad Christian Eggert. Då gjorde jag en polisanmälan. Stöld är stöld och veden var min.
  • Vedtjuven stal all ved Christian Eggert hade vid stugan i Kröket.    Veden på bilden har inget med stölden att göra.

Vedtjuven stal all ved vid stugan i Kröket. När stugägaren Christian Eggert åkte hela vägen från Stockholm till Härjedalen för att prata med vedtjuven bad han Christian Eggert dra åt helvetet. Då gjorde han en polisanmälan.

Annons

Christian Eggert hade märkt att det var mycket aktivitet på övervakningskamerorna runt stugan i Kröket. Vid närmare kontroll visade det sig vara en vedtjuv som hade stulit all ved. Ved som skulle räcka i två år.

När Christian Eggert såg det på film hemma i Stockholm blev han rosenrasande. Han satte sig i bilen och åkte 60 mil till stugan i Tännäskröket för att träffa vedtjuven.

– Mannen syns tydligt på filmerna. Dessutom syns hans bil och bilnumret, säger Christian Eggert, som har satt upp kameror runt sin stuga för att slippa inbrott och skotertjuvar. 

Det var inte en vedtjuv han hade väntat sig att fånga på film.

Tjuven har backat upp bilen och vänt på den minimala tomten. Under första vändan har han familjen med sig, den andra kommer han ensam. Båda gångerna packar han sin Volvo full med torr fin ved levererad av Kjell Höglund i Risåsen.

Genom bilnumret och lokala kontakter kunde Christian Eggert enkelt ta reda på vilken stuga vedtjuven hade hyrt och åka dit.

– Du känner inte mig men jag känner dig som vedtjuven, var Christians öppningsreplik till vedtjuven, som svarade att han började förstå att han hade snott ved från fel hus.

– Nu finns det två sätt att lösa det här på, förklarade jag för honom, berättar Christian Eggert. Du betalar mig för ved, resa och förlorad arbetsinkomst eller så gör jag en polisanmälan. Det svar jag fick var att dra åt helvetet.

Christian Eggert gjorde en polisanmälan och åkte hem. På vägen hem blev han uppringd av en polare i Kröket som sa att vedtjuven verkade ha ångrat sig och hade försökt köpa ved som skulle levereras till Christian Eggerts stuga.

– Det gick jag inte med på – att låta någon annan leverera dit, så fegt – i så fall får han själv bära dit veden, så att jag får honom på film igen, säger Christian Eggert. Hur som helst är polisanmälan gjord och den tar jag inte tillbaka. Han hade sin chans, jag erbjöd honom förlikning men då bad han mig dra åt helvetet. Jag har dessutom kollat upp vem det är och han behöver inte stjäla ved.

Annons