Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänndalen och Ramundberget stänger efter helgen - följer folkhälsomyndighetens råd

Även Ramundberget och Tänndalen meddelade under onsdagen att de kommer att stänga sina liftsystem från och med nästa vecka. Tidigare har Skistar gått ut med samma information.

Förändringarna kommer snabbt i dessa prövande tider och vi har gjort flertalet försiktighetsåtgärder löpande för att anpassa oss till rådande läge. Med anledningen av händelseutvecklingen har vi idag tagit beslut om att stänga anläggningen i Ramundberget från med söndag 5 april kl. 16:00. Vårt fokus är hälsa och säkerhet för våra gäster och medarbetare, och att arbeta i linje med regeringens, Folkhälsomyndighetens och regionens råd kopplat till utvecklingen med Corona, Covid-19, meddelar Ramundberget på sin hemsida.

Även Grönklittsgruppen stänger sina anläggningar.

– Förutsättningarna för att bedriva skidverksamhet förändras snabbt i dessa tider, från dag till dag, timme till timme. Grönklittsgruppen AB, som äger och driver skidanläggningar i Orsa Grönklitt och Tänndalen, har idag beslutat att stänga verksamheterna på dessa två anläggningar från och med den 6 april 2020 och under återstoden av vintersäsongen. Beslutet fattades som en följd av en skärpt rekommendation från regeringen och Folkhälsomyndigheten med anledning av Coronapandemins utveckling, och i syfte att inte riskera att ytterligare belasta sjukvården i de berörda regionerna, förklarar vd Mari Tara på Tänndalens hemsida. 

– Det känns såklart oerhört tråkigt att meddela detta beslut, samtidigt som det är rätt beslut givet omständigheterna. Vår kärlek till skidåkning och den fantastiska säsong vi har fått tillsammans med våra anställda och gäster är verkligen något som vi ser fram emot att återuppleva nästa säsong. Vi kommer med start idag, onsdag den 1 april, att kontakta inbokade gäster för avbokning och information kring detta, berättar Mari Tara.