Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt på isländsk opera i Lillhärdal

Kulturhelgen i Lillhärdals avslutades med opera på söndagskvällen. Det var fullsatt i teatersalongen på Härjedalens kulturcentrum när publiken bjöds på burlesk isländsk opera av ensemblen Sómi þjóðar i föreställningen The bear.

Annons

Operan The bear lockade många till Lillhärdal i söndags. Föreställningen utgjorde finalen på kulturveckan i Lillhärdal och det var fullsatt i teatersalen hos Härjedalens kulturcentrum när den isländska ensemblen Sómi þjóðar framförde William Waltons The bear, en burlesk historia om sorg och passion i en rå miljö.

Scen ur operan The bear med isländska  Sómi þjóðar Härjedalens kulturcentrum i Lillhärdal.

Flavia Devonas, vid Härjedalens kulturcentrum, var stolt när hon presenterade The Bear för publiken i Lillhärdal.

– Det är vårt mål att ta världen till Lillhärdal och att presentera högkvalitativ konst i glesbygden. Nu gör vi det igen, sa en glad Flavia Devonas.

Kerstin Carlsson, Ingrid Mattsson och Inger Hallgren var förväntansfulla inför föreställningen.

Kerstin Carlsson, Ingrid Mattsson och Inger Hallgren var förväntansfulla inför operaföreställningen The bear i Lillhärdal.

– Det är inte var dag det är opera här, det är vi inte bortskämda med, så det är klart att jag vill se den, säger Inger Hallgren.

– Det är första gången det är isländskt på Härjedalens kulturcentrum och det vill jag inte missa, säger Kerstin Carlsson.

Annons