Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemdalsbarnen gjorde Disneyframträdande för välgörenhet

Walt Disney kom till Vemdalsskolan med några av sina mest kända karaktärer när det var föreställning på onsdagskvällen. Bakom uppträdandet fanns klass F-2 som jobbat hela våren med att förbereda sig och i slutändan gav kvällen ett bidrag till UNICEF och barn på flykt.

Annons

Sång och dans på Vemdalsskolan där klass F-2 klätt ut sig till Disneyfigurer och uppträdde på onsdagskvällen.

Det har tagit åtta veckor för klassen att förbereda sig till uppträdandet på onsdagskvällen. Väl på scen verkade det som om de inte gjort något annat på hela året då de samsjungande barnen brände av den ena Disneyklassikern efter den andra. De 15 barnen sjöng och dansade utklädda till kända Disneyfigurer inför en fullsatt idrottshall.

Uppträdandet är en del i barnens likabehandlingsplan som de tillsammans med sina engagerade lärare tagit till en helt ny nivå med uppträdandet.

– Det började med att vi skapade ett likabehandlingståg utifrån filmen Dumbo, berättade läraren Mari Svelander för publiken innan föreställningen drog i gång med lite fakta om mannen hon själv klätt ut sig till - Walt Disney i egen hög person.

Barnen tågade in sjungandes till tonerna av Jag är på väg från filmen Björnbröder

Tåget blev startskottet till uppträdandet och när barnen tågade in sjungande på Jag är på väg från filmen Björnbröder utklädda till olika Disneykaraktärer med kostym och smink, märktes det direkt att de verkligen gått in för uppgiften.

Uppträdandet inkluderade bland annat sånger från Skönheten Och Odjuret, Frost och Lejonkungen samt ett eget tillverkat rapp-nummer. Det mesta sjöngs fram i allsång men det fanns även nummer med dans och till toner från Micke Och Molle om att man kan vara vänner oavsett vilka man är vände sig barnen från publiken och höll om varandra vänskapligt.

Till toner från Micke Och Molle om att man kan vara vänner oavsett vilka man är vände sig barnen från publiken och höll vänskapligt om varandra

– Vi har övat länge, berättade Axel efteråt utklädd till Tigern i Nalle Puh.

– Ja, i åtta veckor, fyllde Filippa i som var Gazell i Zootropolis.

Men alla barnen var överens om att det hade varit kul att uppträda.

– Kul men nervöst, menade Elias som var Musse Pigg.

– Roligast var dansen, tyckte Melina som var Elsa från Frost och fick medhåll från sina vänner.

Barnen var lättade efteråt men tyckte det var kul att uppträda. Alla ville fota dem i deras fina kostymer efteråt.

Alla tyckte dock att det var skönt när det var färdigt, speciellt Liam som var en extra varm Koda ifrån Björnbröder med en kudde som björnmage innanför kostymen.

– Aldrig igen, sade han resolut efteråt.

För att komma in betalade man ett valfritt inträde och kunde även köpa klassens egenproducerade tidning på 40 sidor som sammanfattade året i skolan. Alla pengarna som kom in skänks till UNICEF och barn på flykt.

– Det är barnens egen önskan, berättade Mari Svelander efteråt.

Lärarna Mari Svelander (Walt Disney, t.v.) och Lotta Regnander (Mimmi Pigg)

– Det här är en del i deras läsinlärning och inkluderar anti-mobbingplanen. Det mesta är barnens egna idéer även om vi varit med och styrt lite för att det ska bli filmer med rätt budskap. Det blir definitivt högsta betyg i likabehandling för de här barnen!

Även publiken verkade nöjd och flera tidningar gick åt, ett plus för barnens gåva.

Barnens tidning som såldes i förmån för välgörenhet.

Annons