Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"The Mauler" förlorade på Tele2

/
  • Alexander

Något vidare roligt minne blev det inte. Alexander "The Mauler" Gustafsson förlorade mötet med Anthony "Rumble" Johnson redan i första ronden under nattens UFC-gala på Tele2 Arena i Stockholm.

Annons

Ett finger i ögat på Anthony Johnson fick i gång matchen. Efter en kortare vila var duellen i princip över. Amerikanen hade då gått på offensiven, fått in ett par slag och en skakad Alexander Gustafsson föll i golvet.

Johnsons intensiva inledning slutade inte där.

30-åringen kastade sig över svensken, fortsatte mata slag och till slut avbröt domaren matchen på ett välfyllt och högljutt Tele2 Arena.

– "Alex" gjorde allt jag trodde att han gjorde. Det här känns fel. Det var hans kväll, sade han i vinnartalet innan han skickade i väg en passning till mästaren Jon Jones i lätt tungvikt som väntar i nästa match.

Utbuad på Tele2

Någon populär vinnare var han dock inte.

När Tele2 Arena släcktes ner för näst sista gången visste alla vad det handlade om: det var dags för Alexander "The Mauler" Gustafssons möte med Anthony "Rumble" Johnson.

En match som en del av de 26 000 åskådarna hade väntat på länge.

Parkettplatserna närmast oktagonen var fullsatta i god tid före galans första match, Neil Seery mot Chris Beal, som blåstes i gång kort efter klockan 22.00 på lördagskvällen.

När Johnson sedan sakta vandrade mot innerplanens mitt var klockan närmare 03.40 natten till söndag.

Mottagandet blev precis vad 30-åringen hade förutspått.

Amerikanen togs emot av intensiva burop då publiken gjorde sitt yttersta för att visa att det var hans motståndare som var deras favorit.

Vilket inte var särskilt konstigt.

Alexander Gustafsson var på hemmaplan.

När sedan arenan släcktes ned för sista gången och de första tonerna av låten omgjorda "Du Gamla Du Fria", med fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, spelades blev det annat liv från publiken på Tele2 Arena.

Jublade och skrek

Åskådarna - där bland andra skådespelaren Mikael Persbrandt och ishockeyexperten Niklas Wikegård fanns - stod upp, jublade skrek och visade upp gulblå skyltar med texten: "Go Alex!".

De gjorde allt för att skapa den inramning som Gustafsson så gärna önskade inför matchen han tidigare kallat för "ett minne för livet".

Och visst blev det ett minne.

Men inget roligt sådant.

Den svenske UFC-stjärnan förlorade efter teknisk knockout (TKO) i den första ronden.

Det var inte bara Alexander Gustafsson som tvingades lämna Tele2 Arena med ett nederlag.

Lördagsnatten blev inte särskilt rolig för galans två andra svenskar heller.

Nico Musoke förlorade efter domslut mot Albert Tumenov, Ryssland, och spenderade lång tid i sjukstugan efter matchen.

Kort därefter blev Akira Corassani knockad av amerikanen Sam Sicilia i den första ronden.