Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidningen Härjedalen får ny webb

/
  • Caj Källmalm testar den nya webben i en mobil.
  • Den nya webben får ett betydligt modernare utseende än den förra och det blir lättare att få en överblick över nyheter och reportage som publiceras.

Nu byter Tidningen Härjedalen utseende på internet.
En helt ny webbplats lanseras med ett betydligt modernare snitt än dagens.

Annons

– Den underlättar surfandet på mobiler och surfplattor. Det blir också lättare att dela innehållet på sociala medier och det kanske gör att fler ungdomar läser tidningen, säger Caj Källmalm, bokhandlare i Sveg och en av de som testat den nya sajten.

TH:s nya webb bygger på samma plattform som Östersundspostens och Länstidningens nya internetsidor. Alla tidningar inom mediekoncernen Mittmedia får nya webbplatser under året. Men störst kanske behovet ändå är hos Tidningen Härjedalen.

– Vi har en webb som i dag närmast ser ut som något från tidigt 90-tal, hämtat från internets stenålder, säger redaktionschef Mikael Andersson.

– Förhoppningen är att vi med den nya webbens ska bli mer attraktiva både för våra läsare och för våra annonsörer. Samtidigt är så klart innehållet det viktigaste och ambitionen är att fortsätta erbjuda bra och intressanta nyheter och reportage, precis som vi gör i dag. Bara lite snyggare förpackat även på webben, säger han.

På tisdagskvällen smylanserades den nya digitala plattformen. Men sedan ett par veckor tillbaka finns en betaversion som Caj Källman och fem andra härjedalingar redan fått testa.

En av dem är Annika Myhr, näringslivsutvecklare på kommunen.

– Den är snygg, fräsch och modern, säger hon.

Hur viktigt är det som företag att ha en bra och funktionell webb?

– Jätteviktigt. Det handlar om att hitta nya sätt att nå ut till kunderna och för er del till läsarna när pappersupplagorna minskar.

Vad tror du att den nya webben kommer att ha för betydelse för Tidningen Härjedalen?

– Den gör det mycket enklare att dela och sprida artiklar på sociala medier och det kommer säkert att locka nya läsare, säger hon.