Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till nämnden för Bildning Fritid och Kultur i Härjedalens kommun

/

Annons

Till höstens skolstart har vi på Funäsdalens skola för första gången på många år en årskurs med över 30 elever, blivande åk 5. Detta tycker vi är glädjande och det borde det vara för alla i en avbefolkningskommun som Härjedalen. Tyvärr kan vi inte glädjas fullt ut.

Befintliga klassrum är beräknade för ca: 20 elever vilket gör att vi måste dela denna klass i två. Det är här problemet uppstår, vi saknar ett klassrum.

Detta problem har vi liksom ni vetat om under en längre tid och under detta läsår har 7 elever gått åk 4 i Bruksvallarnas skola även om beslut togs att det skulle vara en F-3 skola.

Ändå sedan augusti har ledningsgrupp och rektor påtalat att detta måste lösas till skolstarten hösten 2015. Nu befinner vi oss i maj och har fått veta att inga pengar skjuts till och att vi får lösa problemet. Vi har vänt och vridit på olika idéer, tänkt på vilka ämnessalar som skulle kunna slås ihop men vi finner ingen lösning.

Är det vi lärare och rektor som äger denna fråga?

Är inte vår uppgift att bedriva en god pedagogisk verksamhet där vår tid och vårt engagemang ska ligga på undervisningen?

Vi undrar hur ansvariga i kommunen tänker lösa detta problem? Den 20 augusti vill vi kunna välkomna våra elever till en skola där alla har ett eget klassrum.

Lärarna på Funäsdalens skola 2015-05-05

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons