Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvarna slog till under skolavslutningen

/
  • Under en strålande förmiddag hölls årets skolavslutning i Hede. Detta samtidigt som några personer stal prylar ur parkerade bilar.

En våg av inbrott och stölder har svept genom Härjedalen. Senast slog tjuvar till mitt på dagen vid skolavslutningen i Hede. Nu vill polisen ha hjälp med tips

Annons

Den senaste veckan har Härjedalen drabbats av flera inbrott.

– Cyklar har stulits, men främst gäller det verktyg, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen.

Både Jämtlands län och grannlänen har den senaste tiden drabbats hårt av olika inbrottsvågor. Inte heller är det första gången som verktyg ligger högst upp på tjuvarnas önskelista. I de här fallen är det alla sorters verktyg som stjäls.

– Vi tror det är några kringresande ligor som ligger bakom, säger Thelin.

De senaste nätterna har det försvunnit verktyg, röjsågar, cyklar och andra prylar bland annat i Hede och Vemdalen. Oftast under natten och att ägarna varit hemma har inte hindrat de fräcka tjuvarna. Men det gäller även att se upp dagtid. Något som några bilägare som fanns på Hembygdsgården i Hede fick erfara under fredagens skolavslutning. Enligt ett vittne fanns det två personer som inte brydde sig alls om den avslutningsceremoni som hölls. De var mer intresserade av alla bilar som stod parkerade.

– Det var rena turen att telefonen ringde vilket gjorde att jag vände mig och tittade mot parkeringen. Såg då två män som gick runt och snokade bland alla bilar, säger bilägaren.

Han kom på att hans plånbok fanns i bilen. Han gick då till bilen och kunde konstatera att plånboken var borta. Ytterligare en man kom till platsen och de två kunde mer eller mindre spärra vägen för de två misstänkta tjuvarna.

– Jag ringde polisen, men de var två timmar bort. De två tjuvarna splittrade på sig varvid den senare placerade den stulna plånboken på en annan bil.

– De förstod väl att om de togs med stöldgodset har de åkt fast. Nu kunde de dra därifrån i en vit utlandsregistrerad minibuss, säger mannen.

Nu vill polisen ha hjälp med att stävja inbrottsvågen och de stölder som sker. De vill ha tips.

– Om man ser något som verkar misstänkt så hör gärna av er till polisen och hellre en gång för mycket än för lite, säger han.

Polisen vill också att man märker och fotar sina grejer. Det underlättar utredningen samt blir lättare att lämna tillbaka om de hittas.

Så tipsar du polisen: Ring 11414.

Annons