Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåring försvann i Vemdalen – hittades medvetslös och dog på väg till sjukhus

Artikel 1 av 3
Dödsolyckan på Vemdalsskalet – sportlovet 2018
Visa alla artiklar

Vid lunchtid på lördagen fick polisen ett samtal om att en 12-årig pojke saknades i Vemdalsskalet. Ett stort sökpådrag inleddes och vid 14-tiden fann fjällräddare honom medvetslös.
– Han var svårt skadad och fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Stockholm, men avled under transporten, säger Johan Aittama som är RLC-befäl hos polisen.

Annons

Under förmiddagen åkte pojken skidor med sin familj i Vemdalsskalets skidområde. De skiljdes åt då de valde att ta olika nedfarter. Därefter kunde de anhöriga inte hitta 12-åringen. Personal på skidanläggningen kontaktades och de inledde ett sökarbete, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 12-tiden kallades en polispatrull, polishelikopter och fjällräddare till platsen. Klockan 13.45 hittades pojken medvetslös intill en av pisterna. Han fördes till sjukhus med en ambulanshelikopter men avled under den transporten.

– Vi beklagar det som har inträffat. Våra tankar går naturligtvis till vänner och anhöriga, säger Linda Morell som är presschef på Skistar.

Hon berättar att pojken hittades i terrängen.

– Det här har skett i ett skogsområde som är utanför det pistade området.

Nu kommer Skistars personal i Vemdalen att få möjlighet att få prata igenom det som har hänt.

– Vi har möten och samtal med all personal. De blir förstås berörda när sådant här händer, säger Linda Morell.

I nuläget finns det ingen misstanke om brott. Pojken är hemmahörande i Stockholmsområdet. Hans anhöriga har underrättats.

Läs även: [+] Pojke avled efter skidolycka – nu anmäls Skistar för vållande till annans död