Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tolvåring försvann i Vemdalen – hittades medvetslös och dog på väg till sjukhus

Artikel 1 av 3
Dödsolyckan på Vemdalsskalet – sportlovet 2018
Visa alla artiklar

Vid lunchtid på lördagen fick polisen ett samtal om att en 12-årig pojke saknades i Vemdalsskalet. Ett stort sökpådrag inleddes och vid 14-tiden fann fjällräddare honom medvetslös.
– Han var svårt skadad och fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset i Stockholm, men avled under transporten, säger Johan Aittama som är RLC-befäl hos polisen.

Under förmiddagen åkte pojken skidor med sin familj i Vemdalsskalets skidområde. De skiljdes åt då de valde att ta olika nedfarter. Därefter kunde de anhöriga inte hitta 12-åringen. Personal på skidanläggningen kontaktades och de inledde ett sökarbete, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 12-tiden kallades en polispatrull, polishelikopter och fjällräddare till platsen. Klockan 13.45 hittades pojken medvetslös intill en av pisterna. Han fördes till sjukhus med en ambulanshelikopter men avled under den transporten.

– Vi beklagar det som har inträffat. Våra tankar går naturligtvis till vänner och anhöriga, säger Linda Morell som är presschef på Skistar.

Hon berättar att pojken hittades i terrängen.

– Det här har skett i ett skogsområde som är utanför det pistade området.

Nu kommer Skistars personal i Vemdalen att få möjlighet att få prata igenom det som har hänt.

– Vi har möten och samtal med all personal. De blir förstås berörda när sådant här händer, säger Linda Morell.

I nuläget finns det ingen misstanke om brott. Pojken är hemmahörande i Stockholmsområdet. Hans anhöriga har underrättats.

Läs även: [+] Pojke avled efter skidolycka – nu anmäls Skistar för vållande till annans död