Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppförväntningar i tre divisioner

/

Det ser ut att bli en rolig säsong för Härjedalens fotbollslag i herrserierna. I såväl fyran, femman och sexan förväntas kommunens lag finnas med i toppstriden.

Annons

Ytterhogdals IK kommer att bli jättefavoriter i årets division fyra. Starka nyförvärv och fina resultat under våren gör att övriga lag förväntar sig att kämpa om andraplatsen.

– Det har nog aldrig funnits en så klar favorit i en serie som Ytterhogdal, säger Lars Nilsson, tränare för Hede IK, nykomling i fyran.

Även i Ytterhogdalslägret är bågen spänd för att nå toppen.

– Att påstå att vi siktar på något annat än serieseger vore att ljuga, men matcherna ska spelas och jag tycker inte att vi ska vara så stora favoriter, påpekar Ytterhogdals Magnus Elmqvist.

Ytterhogdal har tagit någon fin skalp under försäsongen, bland annat vann YIK mot Frösön i DM och nu väntar Brunflo i semifinal.

– Sen hade vi en plump i protokollet då det blev storförlust mot Mora, säger Elmqvist.

I Hede IK råder det också stor tillförsikt inför säsongen. Om laget får alla bitar på plats blir de farliga för alla i serien.

– Vi kan vinna mot alla utom Ytterhogdal, säger Lars Nilsson som dock har ett par tunga avbräck i långtidsskadade Tobias Dahl samt förlusten av Niclas Schwarz (26 mål i div 5 förra året) som gick till Frösön.

Träningsviljan är det inget fel på i Hedelaget som är känt för att ha en god fysisk status.

– Våra träningsförutsättningar är inte så bra under vinter och tidig vår. Den yta vi har att träna på är en sporthall som är cirka 20 meter på längden, säger Lars Nilsson som har svårt att lägga in särskilt avancerade spelövningar där.

I femman finns det stora förhoppningar på att Svegs IK ska kunna tillhöra toppen. Tränaren Fredrik Jonasson tycker att han har ett starkare lag än förra året då de ramlade ur fyran.

– Vi är definitivt jämnare. Sen har våra unga spelare fått bygga upp sig ytterligare och även om vi tappat en del starka spelare så ser helheten bra ut, menar Jonasson.

Förlusten av målvakten Oscar Jonsson som numera spelar i Djurgården och har etablerat sig i U17-landslaget är givetvis kännbar.

– Nu har vi två unga och mycket lovande målvakter i Mattis Westerström och Anton Hammargård, visst har de en bit kvar till Oscars klass men jag känner att vi har det bra förspänt på den viktiga målvaktsplatsen.

I sexan lär Lillhärdal vara med i absoluta toppen. Efter ett års uppehåll återkommer den anrika föreningen i seriespelet med flera spelare som har varit etablerade i divison fyra.

– Vår första prioritet är att ha ett lag och det ser bra ut. Vi har 18-19 spelare, några jobbar dock borta på veckorna men har ändå varit 12-14 spelare på våra träningar, berättar Anders Roos som har tränarrollen i Lillhärdal.

Annons