Annons
Vidare till tidningenharjedalen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tord Grip gästcoachade träning för nyanlända: "De kommer att bidra"

Tränarlegendaren Tord Grip fortsätter att fostra spelare. 79-åringens senaste uppdrag var som coach för nyalända spelare i Korpen-laget Inter United.
– Får de bara en chans att växa upp i ett samhälle som Sverige så kommer de att bidra en hel del, det är helt klart, säger Grip i ett klipp på Youtube.

Tord Grip föddes i Ytterhogdal för 79 år sedan. Sedan dess har tränarlegendaren haft uppdrag i bland annat Englands landslag, Lazio och Manchester City – och än är tränarkarriären inte över.

Grip har de senaste åren fortsatt att hjälpa flera mindre föreningar. Hans senaste är Inter United i Korpen Stockholm där han hopade in och coachade nyanlända spelare ideellt under en träning i förra veckan.

– Det betyder jättemycket. De kommer samman och får spela och de lär sig språket snabbare, säger Grip i ett klipp på Youtube.

Laget som har spelat tillsammans sedan vintern 2015/2016 brukar träna tillsammans en gång i veckan uppskattade Grips besök.

– Det var en fantastisk kväll. Han är verkligen engenuint god och generös person, säger Inter Uniteds ledare Jon Edergren.

Läs mer: "Svennis" om jakten på nytt lag – vill inte pensionera sig: "Hoppas inte det"

Läs även: Här är Tord Grips nya klubb: "Tröttnar aldrig på fotboll"

Läs även: Tord Grip hyllad på Fotbollsgalan – fick Hederspriset