Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord Grip gästcoachade träning för nyanlända: "De kommer att bidra"

Tränarlegendaren Tord Grip fortsätter att fostra spelare. 79-åringens senaste uppdrag var som coach för nyalända spelare i Korpen-laget Inter United.
– Får de bara en chans att växa upp i ett samhälle som Sverige så kommer de att bidra en hel del, det är helt klart, säger Grip i ett klipp på Youtube.

Annons

Tord Grip föddes i Ytterhogdal för 79 år sedan. Sedan dess har tränarlegendaren haft uppdrag i bland annat Englands landslag, Lazio och Manchester City – och än är tränarkarriären inte över.

Grip har de senaste åren fortsatt att hjälpa flera mindre föreningar. Hans senaste är Inter United i Korpen Stockholm där han hopade in och coachade nyanlända spelare ideellt under en träning i förra veckan.

– Det betyder jättemycket. De kommer samman och får spela och de lär sig språket snabbare, säger Grip i ett klipp på Youtube.

Laget som har spelat tillsammans sedan vintern 2015/2016 brukar träna tillsammans en gång i veckan uppskattade Grips besök.

– Det var en fantastisk kväll. Han är verkligen engenuint god och generös person, säger Inter Uniteds ledare Jon Edergren.

Läs mer: "Svennis" om jakten på nytt lag – vill inte pensionera sig: "Hoppas inte det"

Läs även: Här är Tord Grips nya klubb: "Tröttnar aldrig på fotboll"

Läs även: Tord Grip hyllad på Fotbollsgalan – fick Hederspriset