Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tove Alexandersson vann återigen i O-ringen – Jerker Lysell tvåa

Med en sekunds marginal petade ukrainaren Ruslan Glebov undan Jerker Lysell från förstaplatsen under tisdagens publikvänliga sprintsträcka av O-ringen.
På damsidan höll suveräna Tove Alexandersson undan och tog ytterligare en etappseger, trots en miss.

Annons

Många hade lockats till Lindvallen i Sälen för den tredje sträckan av O-ringens elitklass.I herrklassen öppnade Hälsinglandshoppet Jerker Lysell, Rehns BK, starkt och hade ledningen i mål. Men redan när Lysell gått i mål kom rapporter om att ukrainaren Ruslan Glebov gått ursinnigt under sprintsträckan och i mål var Glebov en sekund före Lysell. Segertiden skrevs till 12.27 på sträckan och Lysell var inte helt nöjd med sprintresultatet på grund av en miss.

– Jag tog helt fel vägval på långsträckan och tror att jag tappade mycket på det. Givetvis var Ruslan väldigt snabb också, men det är som det är, sade Lysell efter etappen i Mittmedias direktsändning från tävlingen.

Lysell leder trots andraplatsen den totala tävlingen.

– Det här visar att formen är helt okej.

Det stora hemmahoppet, Stora Tunas Tove Alexandersson, såg ut att vara illa ute efter en befarad miss. Något hon dementerade efter loppet.

– Jag gjorde inget direkt misstag som jag märkte, men det är svårt med vägvalen på en sprint. Men tiden 12.40 var det ändå ingen som kunde rå på och Alexandersson tog en tredje raka etappseger. Hon har nu en minuts ledning i sammandraget och går mot en svit med seger på alla etapper.

– Det vore kul. Det är väldigt hård konkurrens, men jag ska göra mitt bästa. Det gäller att vara fokuserad hela vägen och absolut inte slappna av något.

Tvåan Alva Olsson, Linköping, var åtta sekunder bakom Alexandersson på etappen och trean Karolin Ohlsson, Järla, var ytterligare fem sekunder bakom i resultatlistan.