Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårflod riskerar att rasera väg i Lofsdalen – stopp i Mälen på grund av vattenmassor

En översvämmad väg orsakar trafikproblem i Lofsdalen. Väg 502 är avstängd helt på grund av översvämning. Anita Thuresson som var på väg hem på väg 311 till Tännäs från en semesterresa tvingades vända om på grund av vattenmassor på vägen.

Annons

Trafikverkets gick ut med en varning om störningar i trafiken på väg 502 från Sörvattnet till Linsell i båda riktningarna vid 20.29 på torsdagskvällen.

Trafikverket: Aktuella vägvarningar hittar du här. Där finns även väganvisningar för att ta sig runt problemområdena.

Foto: Privat

– Vi är där nu och har spärrat av vägen i väntan på väghållaren. Vi kommer se om det finns någon bäring på vägen, säger räddningstjänstens inre befäl Mats Kronsten.

Vägen är översvämmad och enligt larmet riskerar vägen att raseras av vårfloden.

– Så fort väghållaren kommer får de ta över och vidta de åtgärder som krävs, säger Mats Kronsten.

Klicka på play för att se inslaget

Anita Thuresson hade varit på en semesterresa i Europa och var på väg hem i bil till Tännäs från flygplatsen i Oslo. När hon hade tre mil kvar till slutstation tog det stopp i Mälen.

– Det var en halvmeter vatten på vägen så vi kunde inte köra över utan fick vända tillbaka, berättar hon och fortsätter;

– Jag har aldrig varit med om att vårfloden varit så här tidigare. Det rann vatten på flera ställen på vägen och det flöt även med kvistar och is.

På grund av stora vattenmassor på väg 311 vid Mälen leds trafiken på sträckan om. Anita Thuresson tvingades vända om till Särna för att sedan ta vägen över Sveg mot Tännäs.

– Istället för att ha tre mil kvar blev det cirka trettio mil hem. Det kommer blir en lång natt, säger Anita Thuresson och skrattar.

Trafikverket meddelar att trafikanterna istället ska välja väg 84 från Tännäs ner till Sveg och sedan ta väg 504, 537, 1061 till Särna och omvänt för norrgående trafik. När vägen kan öppnas för trafik igen är omöjligt att säga. Enligt Trafikverkets prognos kommer det inte ske förrän vid 16-tiden under morgondagen.

Även söder om Högvålen är det stora vattenmassor på vägen.

Under fredagsförmiddagen rapporterades även höga flöden från Kvarnån. Vår reporter Mikael Andersson rapporterar från platsen att vägverket är på för att fylla igen de avsnitt av vägen som drabbats av vattenmassorna.

Kvarnåns vatten orsakar bekymmer.

---

Läs också:

Länsbon Håkan var på Time Square minuter innan en bil körde in i folkmassan: "Läskigt"

Pilgrimstad skola ute till försäljning på Blocket – för 2 miljoner kronor blir den din

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app