Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travprofilen kom med idén till live från Hoting

/

I maj kom Anders Lindqvist med idén om att sända live från Hotingtravet. På lördag blir idén verklighet.
– Fantastiskt att det blir av. Jag är verkligen glad över att Mittmedia gör det här för oss som älskar trav, säger Anders Lindqvist.

Annons

Travtränaren Anders Lindqvist, sedan många år verksam i Frankrike, inledde sin framgångsrika karriär i Umeå. Han brinner fortfarande för det norrländska travet.

– Framför allt känner jag mycket för de mindre banorna som Hoting, Oviken och Lycksele. Det är många där som gör ett djävulskt jobb får att ordna fina travdagar. Jag tycker det är synd att vi som inte har möjlighet att vara där inte se deras travdagar. Att få synas blir ju lite av belöningen, säger Anders Lindqvist.

Under elitloppshelgen tog Anders Lindqvist kontakt med både Mittmedia och Svensk Travsport och lanserade sin idé om att sända de dagar då inte ATG-live är på plats.

– Visst hade jag hoppats på att idén skulle bli verklighet, men jag trodde nog inte att det skulle gå så fort. Det var riktigt bra av Svensk Travsport att låta Mittmedia testa det här. Jag har sett Mittmedia sända live inför V75-tävlingar i Norrland och det har man gjort bra. Det ska verkligen bli spännande att se sändningen, säger Anders Lindqvist.

Klockan 12.45 på lördag drar gratissändningen i gång från Hoting. Vi kommer att sända loppen direkt och vi bjuder förstås också på förhandssnack och segerintervjuer.

Annons