Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trista finaler för härjedalingarna i Ljusdal

/
  • Peter Schylberg, HAK, och Christian Tjernell, Ånge dominerade i kvalheaten och var snabbast ut även i finalen, men där blev det stopp för båda.
  • Jessica Persson, Hede MK
  • Hedes Jessica Persson, längst till höger, blev utträngd i finalen och åkte sedan på en svartflagg till allas förvåning. Trots det blev det en tredjeplats.

Tre av härjedalsförarna tog sig till final när Ljusdal arrangerade tvådagarsfolkrace på Kåtmyrabanan. Unge Junior Holmin, HAK, blev den som tog sig i mål och blev fyra.

Annons

Det blev en trist helg för både Peter Schylberg, HAK, och Jessica Persson, Hede MK. Båda två körde riktigt bra i de fyra kvalheaten och tog sig lekande lätt till söndagens final i herr och damklassen.

Peter Schylberg, vann rubbet under lördagen och blev tvåa i söndagens kvalheat och var klar för final i seniorklassen som samlade hundra startande.

Fullpoängare efter lördagen var förutom Peter Schylberg, Christian Tjernell, Ånge. De två var snabbast i A-finalen och drog jämsides genom den första kurvan. Men i nästa kurva blev det för trångt och efter en smällde det i dammet. Stopp för Tjernell men Schylberg kunde slira vidare och i ledning. Men kurvan efter var det färdigkört för 25-åringen. Han blev påkörd bakifrån och dagen var förstörd för Peters del.

– Jag hade inte en chans, det bara small till och det var omöjligt att fortsätta, synd, det hade varit skönt med en seger efter den här sommaren med allt oflyt, säger Peter Schylberg.

En mysko svartflagg förstörde finalen för Jessica Persson som vann som alla sina kvalheat.

– Helt otroligt, ingen förstod någonting när jag fick svartflagg och tvingades köra av banan, den förklaring jag fick var att jag skulle ha kört in i bakvagnen på någon under gulflagg, vilket var helt fel.

Jessica lämnade in en protest och domaren gav henne rätt efter att sett en videoupptagning. De flesta på väntade på en omstart med så blev det inte. Jessica dömdes i stället plötsligt som trea, trots svartflagg och att hon inte kom i mål.

– Surt, naturligtvis skulle heatet ha körts om, nu fick jag ingen ärlig chans att vinna, dessutom hade jag tagit alternativspåret, de hade inte tjejerna som då låg före mig när svartflaggen kom på andra varvet.

Junior Holmin började bra med två heatsegrar bland juniorerna innan bakaxeln lossnade och växellådan gav upp i det tredje. Med ytterligare seger i fjärde heatet var han klar för final där han blev fyra.

Annons