Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff helg för Svegshockeyn

/

Serifavoriterna Färjestad blev en för tuff nöt för Svegs hockeydamer. Helgens hemmamatcher summeras dubbelförlust.
– Vi förlorar med sex mål per match. Det är klart godkänt mot ett gäng som alla tror kommer vinna serien, säger tränare Tommy Svensson.

Annons

Närmast var Sveg i lördagens match som slutade 7-1 till Färjestad.

– Jag tycker de får ett par mål för mycket. Vi var helt klart med och pressade Färjestad som ju leder serien. Tjejerna gjorde en fantastiskt bra match.

Färjestads tränare Fredrik Wilhelmsson håller delvis med. Han var inte alls var nöjd med sitt lags insats på lördagen.

– Vi får tre snabba mål i början som räddar matchen från att bli farlig för oss. Vi var inte bra. Efter matchen blev det en utskällning och sedan skärpte vi till oss. I dagens (läs söndagens) match var vi mycket bättre.

Och på söndagen var Färjestad, som har målsättningen att nå Riksserien på några års sikt, det klart bättre laget. Långa perioder fördes spelet uteslutande i Svegs försvarszon. Trots en storspelande målvakt, Sandra Bååth, och hårt kämpande Svegsspelare ramlade målen in. Sista kom med bara tre sekunder kvar att spela.

Matchen var bitvis gruffig och det drabbade främst hemmalaget som fick betydligt fler utvisningsminuter än Färjestad.

Tränare Fredrik Wilhelmsson var mycket nöjdare med Färjestads insats efter söndagsmatchen men passade också på att ge Sveg beröm.

– Det är alltid lurigt att möta Sveg. De är hårda och spelar tufft. Men det gillar vi. Hockey ska vara lite grinigt, säger han.

Annons