Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff seriestart väntar Svegs hockeydamer - men det skrämmer inte

/
  • Full fart på Svegs träningsdag i söndags.
  • En del av truppen.   Stående från vänster: Maja Tofilovski, Maja Bohlin, Madicken Wallin, Elin Hellström, Sandra Bååth, Lisa Larsson, Ingrid Larsson, Elly Trygg   På knä från vänster: Jennifer Johansson, Elisa Öhrn, Anna Göras, Line Ångman, Lovisa Sjöberg
  • Tommy Svensson går igenom övningar.
  • Elin Hellström räds inte en tuff seriestart.
  • Nya egna

– Det är bra att komma i gång med tuffa matcher. Jag tror att det blir nyttigt för oss, säger Elin Hellström, en av spelarna som varit med i Svegs IK:s hockeydamlag flera säsonger. Öppningshelgen spelar laget mot Färjestad och Leksand, två av förra säsongens topplag i DamEttan Västra.

Annons

Under söndagen körde laget två pass och för Elin Hellström från Dorotea var det första gången på is för säsongen. Men ingen av damspelarna har fler än fyra, fem ispass i benen i Svegs ishall, eftersom isen precis blivit spolad. Till helgen startar säsongen för Svegs IK:s damlag med en bortaturné. På lördag väntar Färjestad som vann serien förra året, och på söndag Leksands andra lag. Båda de lagen har redan matcher i benen och betydligt bättre träningsmöjligheter.

Men det skrämmer inte.

– Det är bra att vi får komma i gång. Sedan har vi en månad till nästa match då vi kan träna ordentligt, säger Elin Hellström som den här säsongen bosätter sig i Sveg för att spela med laget. Förra året pendlade hon från hemorten Dorotea för att spela matcherna.

– Men nu vill jag vara med fullt ut, det känns som att det kommer att hända något i år.

Målsättningen är samma som förra året, när säsongen är slut ska Sveg ha något lag bakom sig, säger tränaren Tommy Svensson.

– Vi kan ju inte ha en lägre målsättning än tidigare.

Samtidigt har laget tappat två tongivande spelare. Elsa Svensson går hockeygymnasiet i Örnsköldsvik och tränar med riksserielaget Modo och Karin Åström har bytt klubb till just Färjestad och möter sina gamla lagkamrater till helgen.

– Det innebär att andra får kliva fram och fylla upp tomrummet. Den kapaciteten finns i laget, säger Tommy Svensson.

Svegs damlag har spelare från Älvdalen, Särna, Svenstavik, Järpen och kanske också Falun i årets trupp, förutom de som bor i Härjedalen. Två flickor har flyttat upp från Svegs U12-lag, Elly Trygg, 13 och Madicken Wallin, 12.

– I början var det lite pirrigt att spela med vuxna, men inte nu längre, säger Elly Trygg.

– Vi får ju använda dem med lite förnuft. De är med för att se och lära och kommer att få vara med och spela, säger Tommy Svensson.

Annons