Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff vecka för Jon Henrik Fjällgren i Let's Dance – tog sig ändå vidare i tävlingen

Kvällens avsnitt av Let's Dance bjöd på musikaltema och två olika danser från vardera par. Jon Henrik Fjällgren, som under säsongen har hyllats stort av både publiken och juryn, fick en tuffare vecka än vanligt.

Annons

I sitt första nummer för kvällen uppträdde Jon Henrik till Fantomen på operan. Det var en roll han kunde känna igen sig i.

– Allt utspelar sig i en grotta och det var lite så jag kände när jag var i det där mörka, sa han bland annat.

Dansen togs emot med jubel och applåder från publiken, men juryn hade en del anmärkningar. Bland annat menade de att det saknades dynamik mellan Jon Henrik och danspartnern Katja Luján. Musikalstjärnan Karl Dyall, som var gästdomare för kvällen, tyckte att han kunde ha släppt lite mer på handbromsen.

– Jag gick ju in i en roll till 100 procent, sa Jon Henrik efteråt.

Kvällens andra framträdande var i det som kallades för ett ”Broadway battle”. Där framförde deltagarna en varsin dans i ett gemensamt medley av kända musikallåtar. Jon Henrik och Katja dansade till låten ”Willkommen” ur ”Cabaret”. När det var dags för juryn att dela ut poängen fick de lägst poäng av alla paren och hamnade på plats fyra av sex när samtliga poäng hade räknats samman.

Tony Irving gissade att Jon Henrik skulle behöva lämna tävlingen – men han dansade vidare till nästa omgång och det var istället Therese Ahlshammar som fick lämna i kvällens avsnitt.

Läs även: Jon Henrik Fjällgren spred glädje i veckans Let's Dance – juryn: ”Du äger golvet”